Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Επιδότηση έως 350 ευρώ για τα μπλοκάκια που θα μπουν σε μισθολόγιο

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εργασίας, επεξεργάζεται σχέδιο ανάσα για απλήρωτους εργαζόμενους.

Επιδότηση έως 350 ευρώ θα λάβουν όσοι εργοδότες μετατρέψουν τους εργαζόμενους που απασχολούν με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εργασίας, επεξεργάζεται σχέδιο ανάσα για απλήρωτους εργαζόμενους.

Τα νέα προγράμματα αφορούν και εργαζόμενους και εργοδότες. Το πρώτο που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα επιδοτεί τις εργοδοτικές εισφορές, όσων εργοδοτών επιλέξουν να μετατρέψουν τη σχέση εργασίας ενός εργαζόμενού τους από μπλοκάκι σε μισθωτό. Θα καλύπτει 12 μήνες και θα αφορά 40.000 εργαζόμενους.

Η επιχείρηση θα πρέπει να μην έχει προβεί σε απολύσεις ένα 3μηνο πριν το πρόγραμμα και να διατηρήσει για 6 μήνες τον εργαζόμενο μετά τη λήξη της επιδότησης.

Όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας το πρόγραμμα θα αποτελέσει ανάσα, για τους εργαζόμενους, καθώς επίσης είναι σημαντικό το ότι θα μπει η ρήτρα που θα λέει ότι θα παραμείνει στη θέση εργασίας του και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εξέφρασε επιφυλάξεις, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέτρο που δεν συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε εγκλωβισμένους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι, σε διαθεσιμότητα είτε σε επίσχεση εργασίας.

Η δράση θα αφορά 40.000 εργαζόμενους για τους οποίους θα δαπανηθούν 100 εκ. με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης και προγραμμάτων κατάρτισης. Το τρίτο πρόγραμμα αφορά νέους επιχειρηματίες έως 34 ετών που θα προσλάβουν κάποιον υπάλληλο. Θα επιδοτηθούν οι εισφορές του υπαλλήλου για 12 μήνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ