Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας ετοιμάζει το κοινοβούλιο της Καταλονίας

Τα κόμματα του καταλανικού κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ της απόσχισης.

Τα κόμματα του καταλανικού κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ της απόσχισης εργάζονται πάνω στην κατάθεση κειμένου -διακήρυξης ανεξαρτησίας-, συζητώντας το ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να κατατεθεί προς έγκριση ενώπιον του σώματος την Τρίτη, σύμφωνα με Καταλανό βουλευτή, τον οποίο επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Συζητάμε σχετικά με την κατάθεση ενός κειμένου γραμμένου σε χαρτί με μολύβι σχετικά με την ανεξαρτησία, το οποίο θέλουμε το περιφερειακό κοινοβούλιο να εγκρίνει την Τρίτη» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος CUP, Κάρλος Ριέρα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε τη σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου της Καταλονίας -που είχε οριστεί για την προσεχή Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της οποίας αναμενόταν να κηρυχθεί η ανεξαρτησία της περιφέρειας- το κοινοβούλιο έκανε γνωστό ότι ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν θα απευθυνθεί στην ολομέλεια στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενώ, η ισπανική κυβέρνηση αύξησε τις οικονομικές πιέσεις σε βάρος της Καταλονίας, καθώς ενέκρινε την Παρασκευή νομοσχέδιο που καθιστά ευκολότερη τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ