Kyle Bass - ο άνθρωπος που προέβλεψε την κρίση στην Ελλάδα βλέπει: Εκλογές σε 1 χρόνο & ανάκαμψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του διεθνούς νομισματικού ταμείου για την Ελλάδα.

Ο Kyle Bass, από τους γνωστότερους hedge fund μάνατζερ, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει μία δραματική πολιτική ανάκαμψη, με εκλογές που θα προκηρυχθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους, και θα ωθήσουν σε ράλι τα assets της χώρας.

Ο Bass είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας.

Τα ελληνικά ομόλογα θα κερδίσουν το 20 με 30 τοις εκατό μέσα σε μια εβδομάδα όταν θα προκηρυχθούν εκλογές, δήλωσε στην τηλεόραση Bloomberg την Παρασκευή από το ράντσο του στο Τέξας.

Ο Bass έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του διεθνούς νομισματικού ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι «βασανίζει τη χώρα σε μια λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του».

Το ΔΝΤ ζήτησε μια αυστηρή αναθεώρηση πριν από το τέλος του προγράμματος διάσωσης, ο Bass πιστεύει ότι η οικονομία, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, αρχίζει τελικά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

"Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία", είπε. Η χώρα θα έχει κάποιες "ιδιωτικοποιήσεις" για τα επόμενα δύο χρόνια, πρόσθεσε.

Μπορεί να υπάρξουν πρόωρες εκλογές αν ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή εάν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας είναι ένας συνασπισμός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του μικρότερου κόμματος Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μαζί έχουν μόνο πλειοψηφία τριών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών της Ελλάδας.

Η Eldorado Gold Corp ανέστειλε τις πράξεις της τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας καθυστερήσεις στην απόκτηση συνήθων αδειών. Ενώ από τότε η εταιρεία έλαβε ένα ζευγάρι αδειών που απαιτούνται για μια επένδυση εξόρυξης χρυσού στη βόρεια Ελλάδα μετά από διεθνή πίεση στην ελληνική κυβέρνηση, η εταιρεία προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα σημαντικά θέματα.

Η Eldorado Gold είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα και η διαφωνία έρχεται καθώς η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια για να την βοηθήσει να ανακάμψει από την κρίση χρέους της. Από το 2010, η χώρα βρίσκεται σε προγράμματα διάσωσης με αυστηρές απαιτήσεις για τη σύσφιξη των ζωνών. Έχει εργαστεί για την προσέλκυση επενδύσεων όπως η Eldorado για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ