Ο κυνηγός που είδε τον καρδιολόγο: «Ήταν ο γιατρός μου σοκαρίστηκα. Ο άνθρωπο που μου έσωσε τη ζωή κάτω σαν το σκυλί»

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τον αδόκητο χαμό του 62χρονου καρδιολόγου.

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τον αδόκητο χαμό του 62χρονου Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ανήμερα των γενεθλίων του, από τον 37χρονο φερόμενο εραστή της συζύγου του, στην επαρχιακή οδό Σητείας-Ιεράπετρας.

Ο 37χρονος μαζί με την 38χρονη χήρα, που έχουν ήδη συλληφθεί, θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, τελικά, αύριο Τετάρτη. Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτουν για τη σχέση του αδικοχαμένου γιατρού με την 38χρονη ο αδελφός και ο γαμπρός του θύματος, ενώ συγκλονιστικός ήταν μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV" και ο κυνηγός, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του αποτρόπαιου φονικού.

Όπως τόνισε μάλιστα ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας, ήταν πελάτης του καρδιολόγου, ο οποίος του είχε σώσει μάλιστα τη ζωή! «Το θύμα ήταν πεσμένο στη μέση του ασφάλτου. Εγώ με το που αναγνώρισα το αυτοκίνητο του γιατρού, έπαθα σοκ... Το θύμα ήταν ο γιατρός μου και σοκαρίστηκα. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που σου έχει σώσει τη ζωή και είναι νεκρός...», δήλωσε αρχικά ο κυνηγός, που είδε το φονικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του από απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά άκουσε την πρώτη βολή και στη συνέχεια είδε το αυτοκίνητο του γιατρού να φεύγει από την πορεία του και να βγαίνει από το δρόμο. Λίγες στιγμές αργότερα, ο κυνηγός αντίκρισε το λαβωμένο 62χρονο να εξέρχεται του οχήματός του, και να προσπαθεί να διαφύγει. Μετά ο δράστης πυροβόλησε το θύμα του δύο ακόμη φορές, σκοτώνοντάς το ακαριαία...

«Βλέπω τον οδηγό (σ.σ. τον καρδιολόγο) να ανοίγει το αυτοκίνητο και να πηγαίνει προς τα πίσω, φωνάζοντας για βοήθεια. Εκεί ακούστηκαν ακόμη δύο πυροβολισμοί "μπαμ-μπαμ" κι έπεσε κάτω νεκρός, σαν το σκυλί...», δήλωσε συγκλονισμένος ο κυνηγός.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μετά το έγκλημα ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει μέσα από τα ελαιόφυτα της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο κυνηγός είδε το δράστη να πηγαίνει να πάρει το αυτοκίνητό του από αγροτική τοποθεσία, για να διαφύγει. «Είχα δει το αυτοκίνητό του, άσπρου χρώματος, που το είχε μέσα σε άλλον ελαιώνα. Κατάλαβα ότι αυτό ήταν το αμάξι τού δράστη, επειδή εκεί απαγορεύεται το κυνήγι. Ανοίγει την πόρτα, βάζει μπρος και φεύγει. Τότε εγώ άρχισα να φωνάζω "Αστυνομία, αστυνομία"».

Μπορεί ο 37χρονος φερόμενος "εκτελεστής" του Χριστόδουλου Καλαντζάκη να διέφυγε αρχικώς, ωστόσο οι πολύτιμες πληροφορίες που έδωσε στις Αρχές ο κυνηγός και πελάτης του καρδιολόγου ήταν καταλυτικές για να στηθεί τάχιστα το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. με κατεύθυνση προς την Ιεράπετρα, όπου τελικά ο 37χρονος έπεσε στα δίχτυα των διωκτικών Αρχών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας  "Νέα Κρήτη ", μέχρι και χθες το βράδυ οι δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές θα διορίσουν αυτεπάγγελτα συνήγορο (ή συνηγόρους) υπεράσπισης στους δύο κατηγορούμενους. Ο αριθμός των συνηγόρων που θα διοριστούν εξαρτάται, φυσικά, από την υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσουν οι κατηγορούμενοι. Πάντως, έγκυρες πηγές τόνισαν στη "Νέα Κρήτη" ότι δεν αποκλείεται ο 37χρονος φερόμενος φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, αλλά και η 38χρονη χήρα, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, να έχουν κοινή υπερασπιστική γραμμή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ