Αυξάνεται ο αριθμός των δημοσιογράφων απεργών πείνας προκειμένου να μην διαλυθεί το Ταμείο τους

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που κατεβαίνουν σε απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να μην διαλυθεί το Ταμείο τους. Μετά τον Θοδωρή Βαρίκο, ο οποίος σταμάτησε την απεργία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, την σκυτάλη πήραν η Αφροδίτη Υψηλάντη και η Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου και η Ευαγγελία Πατεράκη  από την ΕΠΗΕΑ.

Για όσους και όσες δεν το… γνωρίζουν, οι τέσσερις συνάδελφοι έχουν στήσει σκηνές έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και ζητούν την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων! Όσο για τους συνάδελφους που είναι βουλευτές, αυτοί αναμένονται να έρθουν εάν και εφ’ όσον συγκινηθούν τα κανάλια – λίγο δύσκολο για μια χώρα με… ελευθεροτυπία! 

Τέλος, οι απεργοί πείνας με ανακοίνωσή τους, καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, όπως αναφέρει το typospeiraiws.gr

Η ανακοίνωση που τα λέει όλα, αναφέρει:

Συνάδελφοι,
Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που μας ανήκει.
Θέλουμε τον νόμιμο πόρο που μας υφάρπαξαν καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας σε αργό θάνατο.
Εδώ και πενήντα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
Και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα  η κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρώνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές.
Η κοινωνική ασφάλιση 16.754 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας.
Τζώρτζια Κοντράρου
Αφροδίτη Υψηλάντη
Μαρίνα Βήχου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ