Παρίσι: Tο νέο κατάστημα της Louis Vuitton στον διασημότερο δρόμο για την παγκόσμια μόδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Louis Vuitton επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε πριν 160 χρόνια.....

Μετά από ένα πρόγραμμα ανακαίνισης που διήρκεσε 4 χρόνια η Louis Vuitton επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε πριν από 160 χρόνια: στην οδό Place Vendome.

Το καινούργιο πολυαναμενόμενο, κατάστημα της Louis Vuitton βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο του Παρισιού, (την Place Vendome) και η διακόσμηση φέρει την υπογραφή του Πίτερ Μαρίνο.

Σε αυτό τον δρόμο ο επώνυμος ιδρυτής του διάσημου οίκου άνοιξε το πρώτο του κατάστημα  πριν από σχεδόν δύο αιώνες.

Το ιστορικό κτίριο του 18ου αιώνα αποτελείται από πέντε ορόφους και ο κάθε χώρος συνδυάζει το παλαιό και το νέο, την παράδοση και την τεχνολογία.

 "Σκέφτηκα ότι θα αντιπαρατάξω μια σύγχρονη αισθητική , σε όλα όσα βρίσκονταν στο εσωτερικό των κτιρίων  και θα αποκαταστήσω όσο το δυνατόν πιο όμορφα και πιστά το εξωτερικό ", λέει ο Πίτερ Μαρίνο και συμπληρώνει: 

«Η ισορροπία μεταξύ σύγχρονου και παλαιού, είναι για μένα, αυτό που  είναι τελικά το Παρίσι».

Το κομψό πέτρινο κτίριο παραμένει όπως σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Βερσαλλιών Jules Hardouin-Mansart το 1714, με την εντυπωσιακή προσθήκη μιας τεράστιας ηλιακής εγκατάστασης από τον εικαστικό δημιουργό της Louis Vuitton Faye McLeod.

 Το 1714 , το κτίριο  λειτουργούσε ως ξενοδοχείο με όνομα «Hôtel Baudet de Morlet».

Απ' όταν το ανέλαβε ο γαλλικός οίκος, , έχει υποστεί μια χρονοβόρα και πολυέξοδη ανακαίνιση.

Στο εσωτερικό του κτιρίου , τους λουσμένους με φως πέτρινους τοίχους, κοσμούν έργα σύγχρονης τέχνης , που φέρουν τις υπογραφές 22 διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους ένα πορτραίτο του νεαρού Louis Vuitton από τον Yan Pei Ming.

Στις γωνίες ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα φωτεινά  γλυπτά του Philippe Anthonioz.

Όπως ταιριάζει σε μια φίρμα που ξεκίνησε με τη δημιουργία αποσκευών, υπάρχει ένα τμήμα αφιερωμένο στο ταξίδι.

Αλλά το νέο κατάστημα επιδεικνύει το εύρος του σύμπαντος Louis Vuitton, με τμήματα για δερμάτινα είδη, ρούχα για άντρες και γυναίκες, αρώματα .

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει ο πέμπτος όροφος καθώς εκεί φιλοξενείται ένα εργαστήριο κοσμημάτων, όπου εκτίθενται και οι συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας της Louis Vuitton.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ