Αυτά τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία κρέμονται στην άκρη των βράχων και προκαλούν δέος! (ΦΩΤΟ)

Θέα που κόβει την ανάσα

 Άγρια φαράγγια,  επιβλητικά βουνά, κρατήρες ηφαιστείων που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια χρόνια, αρχαία σπήλαια, συνθέτουν έναν "άγριο" αλλά εντυπωσιακό καμβά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα ξενοδοχεία που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω,μοιάζουν να κρέμμονται μεταξύ ουρανού και γης καθώς είναι κτισμένα στην άκρη των βράχων, όπως δημοσιεύει το fodors.com

Ma’In Hot Springs Resort & Spa - Ιορδανία

Βρίσκεται περίπου 60 λεπτά από το Αμμάν, και περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά στα 866 πόδια κάτω από τη στάθμη της θάλασσας,

Στα πόδια του απλώνεται η νεκρά θάλασσα και η θέα στους καταράκτες τους βράχους και τις φυσικές θερμές πηγές είναι εκπληκτική!

 

Anantara Al Jabal Akhdar Resort- Νάζουα- Ομάν

Μοιάζει με παραδοσιακό φρούριο Βεδουίνων, και η εκπληκτική θέα στα φαράγγια που βρίσκονται στα πράσινα βουνά του Ομάν που βρίσκονται στα πόδια του, κάνει την επίσκεψη, ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

Yunak Evleri Hotel- Καπαδοκία Τουρκία

Το Yunak Evleri Hotel βρίσκεται μέσα σε ένα ανακαινισμένο ελληνικό αρχοντικό του 19ου αιώνα.

Χτισμένο στην πλευρά ενός γκρεμού , μεταφέρει τους ταξιδιώτες στον 6ο αιώνα, όπου κατοικούσαν οι αυτόχθονες κάτοικοι στις σπηλιές του βουνού.

JA Hatta Fort Hotel- Ντουμπάι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Χτισμένο  σε μοναδική τοποθεσία, περιβάλλεται από τα επιβλητικά βουνά Hajar.

Περίπου μία ώρα έξω από το Ντουμπάι με το αυτοκίνητο, το ρουστίκ τοπίο είναι ένας γαλήνιος λαβύρινθος από κορυφές και κοιλάδες.

Beresheet-Mitzpe Ramon, Ισραήλ

Χτισμένο στην άκρη του κρατήρα Ραμόν στην έρημο του Negev, 2.600 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας μαγεύει τον επισκέπτη από την άφιξη του μέχρι την αναχώρηση

Alila Jabal Akhdar- Νάζουα Ομάν

Χτισμένο στα βουνά Hajar, είναι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Ομάν, και είναι ένα μοναδικό ρομαντικό καταφύγιο που ωστόσο δίνει στον επισκέπτη πολλές δυνατότες για δράση. (Πεζοπορία, αναρρίχηση  σε βράχο , ορειβασία)

Bedouin Moon Hotel- Aίγυπτος

Οι πανύψηλοι βράχοι από ψαμμίτη των ορεινών όγκων του Σινά  αγκαλιάζουν το ξενοδοχείο, ενώ μια λευκή αμμώδης ακτή εκτείνεται μπροστά  στα πόδια σας.

Τις καθαρές ημέρες, μπορείτε να δείτε τη Σαουδική Αραβία απέναντι από τη θάλασσα.

Caves Beach Resort Hurghada- Ερυθρά θάλασσα Αίγυπτος

Χτισμένο κυριολεκτικά στη άκρη του βουνού , περιβάλλεται από τις σπηλιές της περιοχής και "αντιγράφει" την αρχιτεκτονική τους.

Τα ελαφρώς φωτισμένα εστιατόρια μέσα στη σπηλιά, διαθέτουν μοναδική γοητεία. Παρότι είναι χτισμένο ολόκληρο από πέτρα (ακόμη και στα πατώματα) διαθέτει πολλές ανέσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ