Γκέρλιτς αυτή η πόλη της Γερμανίας έγινε το «Χόλυγουντ της Ευρώπης» - Εδώ γυρίζονται διάσημες ταινίες

Το Γκέρλιτς, μια πόλη 55.000 κατοίκων, βρίσκεται στο σημερινό κρατίδιο της Σαξωνίας στη Γερμανία.

Το ευρωπαϊκό βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας για κινηματογράφηση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτροπής Κινηματογράφου (EuFCN) απέσπασε η πόλη Γκέρλιτς, κερδίζοντας ακόμη και τοποθεσίες διάσημες, οι οποίες αποτέλεσαν σκηνικό της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones».

Το Γκέρλιτς, μια πόλη 55.000 κατοίκων, βρίσκεται στο σημερινό κρατίδιο της Σαξωνίας στη Γερμανία  και είναι διάσημο για τα περισσότερα από 3.500 ιστορικά μνημεία του, από την Αναγέννηση μέχρι και την Αρ Νουβό, σύμφωνα με δημοσίευμα του naftemporiki.gr

Έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «Γκέρλιγουντ», καθώς αποτελεί δημοφιλές σκηνικό για κινηματογραφικές ταινίες από τη δεκαετία του 1950. Υποψήφιες για το φετινό βραβείο ήταν άλλες δέκα τοποθεσίες, όπως περιοχές στην Ισπανία και την Κροατία όπου γυρίστηκαν επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones».

Στο Γκέρλιτς έχουν γυριστεί, μεταξύ άλλων, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Γουές Άντερσον, «Grand Budapest Hotel», με το εμπορικό κέντρο της πόλης να δανείζει στο ξενοδοχείο της ταινίας το εντυπωσιακό εσωτερικό του, οι «Άδωξοι Μπάσταρδοι» του Κουέντιν Ταραντίνο, η «Κλέφτρα των Βιβλίων» του Μπράιαν Πέρσιφαλ και οι «Μνημείων Άνδρες» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το Γκέρλιτς είναι γνωστό στην Ελλάδα λόγω της ιστορίας των 7.000 στρατιωτών και αξιωματικών του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες το 1916 στην περιοχή, όπου παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι φιλοξενούμενοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ