Story of the Day: Αυτός ο άνθρωπος έγινε βασιλιάς σε ένα κράτος μόνο δικό του ! Ποιος - Που - Πότε; (ΦΩΤΟ)

Έφτιαξε το δικό του κράτος και μας καλεί να γίνουμε πολίτες του!

Ένας Ινδός ισχυριζεται ότι έφτιαξε το δικό του κράτος, αφού ταξίδεψε εκατοντάδες μίλια μέχρι το Bir Tawil, μία ακατοίκητη έκταση 207 τ.χλμ. που βρίσκεται μεταξύ της Αιγύπτου και του Σουδάν, την οποία καμία από τις δύο χώρες δεν έχει διεκδικήσει. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail,  o Suyash Dixit αυτοανακηρύχθηκε "βασιλιάς" μίας ανεξάρτητης έκτασης στη Βόρεια Αφρική και καλεί όσους το επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση πολιτογράφησης

Το Bir Tawil είναι η μοναδική περιοχή στον πλανήτη όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και να επιβιώσουν χωρίς να ανήκει σε οποιοδήποτε κράτος ή χώρα. 

Και αφού είναι έδαφος που καμία χώρα έως τώρα δεν έχει διεκδικήσει νομικά,  αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να  αποικίσουν  εκεί στην πάροδο των χρόνων,  συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου  ραδιοερασιτέχνη και ενός Αμερικανού που ήθελε να κάνει την κόρη του μια πραγματική πριγκίπισσα!

 Το Bir Tawil παρέμεινε ως de facto «γη κανενός» για περισσότερα από 100 χρόνια. Αιτία για τη δημιουργία του «κενού» αυτού είναι η χάραξη των συνόρων από τους Βρετανούς το 1899. 

Ο νέος «βασιλιάς» έκανε ένα  μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να φτάσει στη νέα του «χώρα».

Του πήρε δύο μέρες για να σχεδιάσει το ταξίδι του στην έρημο και χρειάστηκε να πείσει έναν ντόπιο οδηγό να τον πάει μέχρι αυτό το απομακρυσμένο και ακατοίκητο κομμάτι γης.

«Η διαδρομή που ακολούθησα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αιγυπτιακού στρατού (σ.σ. πρόκειται επί της ουσίας για συνοριακή γραμμή) και την περιοχή διασχίζουν συχνά τρομοκράτες επομένως οι στρατιώτες ανοίγουν πυρ αμέσως», εξήγησε ο Dixit. 

 «Αν, όμως, η λίστα με τις επιθυμίες σου περιλαμβάνει πράγματα που δεν είναι αρκετά τρομακτικά τότε δεν αξίζει να τα δοκιμάσεις.

Χρειάζεσαι άδεια ακόμη και για να εισέλθεις σ' αυτό το μέρος», τόνισε και πρόσθεσε: «Μας έθεσαν τρεις όρους: να μη φωτογραφίσουμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να επιστρέψουμε αυθημερόν και να μην πάρουμε μαζί μας τιμαλφή». 

 Ο Ινδός εξερευνητής ταξίδεψε οδικώς για έξι περίπου ώρες για να στήσει μία σημαία και να φυτέψει μερικούς σπόρους στην άνυδρη γη ώστε να ανακηρύξει την περιοχή «Βασίλειο του Dixit» και τον εαυτό του βασιλιά. 

«Είμαι ο βασιλιάς! Δεν είναι αστείο, μου ανήκει η χώρα τώρα! Ώρα να στείλω ένα email στα Ηνωμένα Έθνη», είπε. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ