Τραγωδία χωρίς τέλος: Ακόμα δύο νεκροί από τη φονική κακοκαιρία - Τα 19 έφτασαν τα θύματα της θεομηνίας (upd)

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της θεομηνίας

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη Τετάρτη τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς το πρωί του Σαββάτου το Λιμενικό εντόπισε δύο πτώματα να επιπλέουν και έτσι πλέον, οι νεκροί από την τραγωδία ανέρχονται σε 19.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 55 ετών, που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο της Ελευσίνας και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο.

Λίγο νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν έναν άνδρα νεκρό στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τη θεομηνία  στα 17.

Η σορός δεν έχει ακόμα ανασυρθεί και έτσι παραμένει άγνωστο αν είναι ένας από τους έξι ήδη δηλωμένους αγνοούμενους.

Το πτώμα βρέθηκε σε μία αποθήκη βαρέων μηχανημάτων, στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας-Θήβας αλλά η επιχείρηση δυσχεραίνεται από τη βροχόπτωση που έχει ξαναρχίσει στην περιοχή.

Οι αρχές διαπίστωσαν και διαρροή αερίου από το σημείο και απομάκρυναν για λόγους ασφαλείας τους δημοσιογράφους από το κτήριο.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Στο μεταξύ , με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια.

Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ