97 ετών εκοιμήθη ο θείος του πρωθυπουργού και ιερέας του Αθαμανίου Άρτας Δημήτρης Τσίπρας

"Εφυγε" την Κυριακή  πλήρης ημερών

"Εφυγε" την Κυριακή  πλήρης ημερών , ο  συνταξιούχος εφημέριος  του Αθαμανίου ,Δημήτριος Τσίπρας, με την  οικογένειά του , τους φίλους , τους συγγενείς και τους  συγχωριανούς  του να τον συνοδεύουν  σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα  ,εχθές στην τελευταία του κατοικία.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθαμανίου ,χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρτης ,κ.Καλλινίκου.

Ο παπά Δημήτρης αγαπούσε πολύ το Αθαμάνιο και δεν το εγκατέλειψε ποτέ του, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr

Υπηρέτησε την Ορθοδοξία μέχρι το τέλος του βίου του ,με τους κατοίκους του χωριού να τον αναζητούν και να τον έχουν πάντα στο πλευρό τους και στις χαρές και στις λύπες .

Η τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος Αρτας " σε ένα σύντομο αφιέρωμα στον αγαπητό ιερέα αναφέρει πως ο παπά Δημήτρης σε ηλικία  19 ετών εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και μετά τις εκκλησιαστικές σχολές αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο ,πορευόμενος στα μονοπάτια της Ορθόδοξης Πίστης.

Είναι γνωστή η  μεγάλη αδυναμία που είχε ο παπά Δημήτρης  στον ανιψιό του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μεγάλη όμως ήταν και η αδυναμία του πρωθυπουργού για τον θείο του ,ο οποίος  κάθε φορά που επισκέπτονταν το Αθαμάνιο , φρόντιζε να συναντήσει πρώτα τον αγαπημένο του θείο .

Ο μεταστάς  λάτρευε τον χορό και ιδιαίτερα το καγκελάρι που έσερνε πάντα πρώτος ,με τον ανιψιό του να τον συνοδεύει τελευταία φορά ,τον Αύγουστο του 2016..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ