Good news: Στα Χανιά χτίζονται 8 νέα σχολεία

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή οκτώ νέων σχολείων

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή οκτώ νέων σχολείων στον Δήμο Χανίων, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης των νέων σχολείων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Χανίων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε στους παριστάμενους ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη νομική υποστήριξη στη σύνταξη του φακέλου για τον διεθνή διαγωνισμό, ενώ προχωρά, από πλευράς του Δήμου, η ολοκλήρωση της αγοράς δύο οικοπέδων, στις περιοχές των Περιβολίων και των Χωραφακίων, όπου θα ανεγερθούν δύο από τα οκτώ σχολεία.

«Σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προχωράμε τις αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου να προετοιμαστεί ο διαγωνισμός, ενώ με την ανέγερση των οκτώ νέων σχολικών μονάδων θα εξαλειφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στη σχολική στέγη, ιδιαίτερα στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που αφορούν τη σχολική κοινότητα, όπως η ειδική αγωγή, οι συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, καθώς και θέματα αρμοδιότητας των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ