Στους 305 έφτασαν οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης στο Βόρειο Σίνα- Συλλυπητήρια Τσίπρα στον πρόεδρο της Αιγύπτου

Ανάμεσα στους νεκρούς 27 παιδιά

Στους 305 έφτασαν οι νεκροί και στους 128 οι τραυματίες της χθεσινής αιματηρής επίθεσης σε τζαμί στο Βόρειο Σίνα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονταν 27 παιδιά σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Ahramonline.

Αν και ακόμη καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τζιχαντιστες όπως επιβεβαίωσε το Σάββατο και η αιγυπτιακή εισαγγελία. 

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ, 40 χιλιόμετρα δυτικά το αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά.

Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Οι ένοπλοι, που σκότωσαν περισσότερους από 300 ανθρώπους είχαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ήταν 25 έως 30 στον αριθμό, αναφέρεται σε σημερινή δήλωση που εκδόθηκε από την αιγυπτιακή εισαγγελία.

Οι ένοπλοι, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και στρατιωτικές στολές, περικύκλωσαν το τζαμί αποκλείοντας παράθυρα και την είσοδο και άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του με αυτόματα όπλα, προστίθεται στη δήλωση, στην οποία οι εισαγγελείς επικαλούνται την έρευνά τους και συνεντεύξεις με επιζώντες τραυματίες.

«Ο αριθμός τους ήταν μεταξύ 25 και 30, κρατούσαν τη σημαία του Νταές και πήραν θέσεις μπροστά από την πόρτα του τζαμιού και τα 12 παράθυρά του με αυτόματα τουφέκια», αναφέρεται στη δήλωση, στην οποία χρησιμοποιείται το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Ο  Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μία μέρα μετά το μακελειό με τους 305 νεκρούς στο τέμενος του βόρειου Σινά.

Ο πρωθυπουργός  εξέφρασε στον αλ Σίσι τα συλλυπητήρια του και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ