Βitcoin: Έσπασε το φράγμα των 10.000 δολαρίων - Δημιουργεί κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία;

Από τις αρχές τους έτους, η αξία του έχει υπερδεκαπλασιαστεί.

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε σήμερα το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, ξεπερνώντας το όριο των 10.000 δολαρίων στις μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών του κρυπτονομίσματος.

Στις 08:00 ώρα Ελλάδας, η τιμή του διαμορφώθηκε γύρω στα 10.115 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως τα 10.743,61 δολάρια.

Το Bitcoin, που δημιουργήθηκε το 2009, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση και μια βάση δεδομένων blockchain που επιτρέπουν την γρήγορη και ανώνυμη μεταφορά κεφαλαίων εκτός του συμβατικού κεντρικού συστήματος πληρωμών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τις αρχές τους έτους, η αξία του έχει υπερδεκαπλασιαστεί, εν μέσω αυξημένης ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές για κρυπτονομίσματα καθώς διευρύνεται η χρήση τους.

Ωστόσο, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κλασική κερδοσκοπική φούσκα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δραστηριότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά ή την οικονομία.

Το Bitcoin δεν έχει μέγεθος τέτοιο που να δημιουργεί κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο BBC ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Τζον Κάνλιφ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ