Tα 4 μεγάλα λάθη στη φροντίδα της επιδερμίδας - Πως θα τα αποφύγετε

Η φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής

Η φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, αλλά οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ορισμένα μεγάλα λάθη.  

Ποια είναι αυτά, και πόσο καλύτερη και πιο υγιής θα είναι η επιδερμίδα μας αν μάθουμε να τα αποφεύγουμε;

Δείτε τα 4 λάθη όπως τα δημοσιεύει το iatronet.gr.

Τι γίνεται με την απολέπιση;

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ένα σετ απολέπισης για το πρόσωπο στο σπίτι, αλλά πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε; Η απολέπισης είναι πολύ σημαντική και ωφέλιμη, αλλά δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία διαφορά αν θυμόμαστε να την κάνουμε μια φορά τον μήνα. Προσπαθήστε να κάνετε απολέπιση τρεις φορές την εβδομάδα, και να δώσετε μεγάλη προσοχή στο scrub που θα πάρετε—πρέπει να είναι φυσικό, και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Δεν χρησιμοποιείτε βάση στο makeup

Είναι 100% αποδεκτό να χρησιμοποιείτε makeup αν θέλετε να κρύψετε κάποια ατέλεια, αλλά αν δεν το κάνετε σωστά, τα προβλήματα της επιδερμίδας σας θα γίνουν χειρότερα. Αν δεν χρησιμοποιείτε βάση, και απλά χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ, τότε το δέρμα σας δεν θα μπορεί να αναπνέει, και σύντομα μπορεί να ερεθιστεί.

Πού μπαίνει το αντηλιακό;

Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό στο πρόσωπο. Το καλοκαίρι, βάζουμε και στα χέρια, αλλά μήπως ξεχνάμε μια πολύ σημαντική περιοχή; Ναι, και αυτή η περιοχή είναι ο λαιμός, που – στην καλύτερη περίπτωση – θα φροντίσουμε να απλώσουμε όσα υπολείμματα αντηλιακού έχουν μείνει στα δάχτυλά μας. Αυτό είναι τεράστιο λάθος, καθώς το στρώμα αντηλιακού πρέπει να είναι εξίσου παχύ με το πρόσωπο. Και, μην ξεχνάτε, ο λαιμός είναι από τις περιοχές που τα σημάδια γήρανσης γίνονται ορατά νωρίτερα, άρα είναι σημαντικό να τον φροντίζετε.

Και τι κάνουμε με τα σπυράκια;

Αν εμφανιστεί κάποιο σπυράκι στο δέρμα σας, αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το σπάσετε. Τα χέρια σας είναι γεμάτα μικρόβια, και μπορεί να κάνετε το πρόβλημα ακόμα χειρότερο. Μιλήστε με έναν δερματολόγο, ώστε να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για να φροντίσετε το δέρμα σας και να απομακρύνετε τα ξεσπάσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ