Ο Jean Paul Gaultier ήρθε στο μουσείο Μπενάκη και "έκλεψε" την παράσταση με τις εμπνευσμένες από την Ελλάδα δημιουργίες του (ΦΩΤΟ)

"Μου αρέσει να κοιτάζω τα πράγματα μέσα από μία ασυνήθιστη οπτική και να διερευνώ το αναμενόμενο" Jean Paul Gaultier

Μια μοναδική, παγκόσμιας εμβέλειας και ιστορικής σημασίας εκδήλωση  διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017. Πρόκειται για την επίδειξη μόδας του κορυφαίου γάλλου σχεδιαστή Jean Paul Gaultier ο οποίος επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα ζήτησε η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Στη λαμπερή βραδιά έδωσε "το παρών" πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα η εκδήλωση να στεφθεί από πλήρη επιτυχία.

 01 -Jean Paul Gaultier Haute Couture (credit Patrick Stable).jpg

Ανταποκρινόμενο στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Μπενάκη  φιλοξένησε στις αίθουσες του μια τέτοια εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του πρωτοποριακού σχεδιαστή.

_DSF3693.jpg

Με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού, στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Κουμπάρη, και σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές και φορεσιές, παρέλασαν εβδομήντα διαφορετικά look που κάποια θύμιζαν έντονα Ελλάδα, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μοντέλα που αντανακλούν τη μοναδική ιδιοφυία του Jean Paul Gaultier με επιρροές από το Παρίσι, ενώ τέλος το show  έκλεισε με τον «κορσέ», έργο-υπογραφή του σχεδιαστή. Στην επιτυχία αυτής της εκδήλωση συνέλαβαν πάνω από εκατόν πενήντα επαγγελματίες-εθελοντές στο backstage του ντεφιλέ.

 

_DSF3683.jpg

Δημιουργίες του σχεδιαστή  όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του, παρέλασαν μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα στις αίθουσες του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, σε ένα μοναδικό ντεφιλέ και κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.  Έργα τέχνης, σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές που τα ενέπνευσαν, τα οποία αντανακλούν, , την αληθινή, βαθειά  αγάπη του σχεδιαστή για κάθε τι ελληνικό.  

_DSF3712.jpg

Ο Jean Paul Gaultier τιμά το Μουσείο Μπενάκη ως μία σταθερή πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, μεταφράζοντας με τον μοναδικό του τρόπο την «ελληνικότητα» από την αρχαιότητα έως το παραδοσιακό χθες. Το Μουσείο Μπενάκη αγκαλιάζει την εκδήλωση και τιμά τον φιλέλληνα δημιουργό. 

_DSF3719.jpg

Ένα μάθημα ελληνικής ιστορίας, ξεδιπλωμένο από τον Jean Paul Gaultier στο λίκνο του Ελληνικού Πολιτισμού: στο Μουσείο Μπενάκη. Μαθήματα γενναιοδωρίας από τον κορυφαίο σχεδιαστή, ο οποίος προσέφερε απλόχερα τον «εαυτό» του και το έργο του στο Μουσείο Μπενάκη για έναν ευγενή σκοπό: τη στήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ιδρύματος για τα επόμενα χρόνια.

_DSF3728.jpg

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμή του σχεδιαστή και με την παρουσία όλων των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ