Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Μπάρακ Ομπάμα: Στο Παρίσι για λίγες μόνο ώρες - Η αμοιβή για την ομιλία του έφτασε τις 400.000 δολάρια

Όπως αναμένονταν στο μεγάλο αμφιθέατρο του γαλλικού ραδιοσταθμού Radio France είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Στο Παρίσι μετέβη για λίγες μόνο ώρες ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή μια ομιλία υπέρ της καινοτομίας, προσκεκλημένος από το γαλλικό επιχειρηματικό δίκτυο Les Napoléons.

Πριν την εκφώνηση της ομιλίας στην γαλλική πρωτεύουσα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για ένα ιδιωτικό γεύμα, τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο Παρισιού Αν Ινταλγκό στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για την περιβαλλοντική πολιτική και την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναμένονταν στο μεγάλο αμφιθέατρο του γαλλικού ραδιοσταθμού Radio France είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Πολιτικοί, επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και μέσα ενημέρωσης, ήθελαν να δουν από κοντά τον Μπάρακ Ομπάμα και να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

Δυσαρέσκεια για τις θέσεις Τραμπ στην κλιματική αλλαγή

Όπως αναφέρει η DW, ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος ταξίδεψε στο εξωτερικό για μια ομιλία, η οποία τελικά διήρκησε λιγότερο από μια ώρα. «Λιγότερος φόβος, περισσότερη καινοτομία» ήταν το θέμα της. Ακολουθώντας και αυτός την παράδοση των συνταξιούχων αμερικανών προέδρων η ομιλία έγινε φυσικά με αμοιβή, με τίμημα μάλιστα ρεκόρ, αφού έφθασε τα 400.000 δολάρια, ήτοι 336.000 ευρώ.

Στο βήμα από όπου μίλησε ο πρώην πρόεδρος αναγράφονταν η επωνυμία του δικτύου επιχειρηματιών Les Napoléons. Για τους διοργανωτές η επιλογή της 2 Δεκεμβρίου για την ομιλία Ομπάμα δεν ήταν τυχαία από τη στιγμή που η ημερομηνία παραπέμπει στη στέψη του Ναπολέοντα, αλλά και τη νίκη του Άουστελιτς.

Στην ομιλία του ο Ομπάμα φάνηκε πεπεισμένος ότι η ελπίδα μπορεί να παραμερίσει το φόβο για το μέλλον που παραδόξως κυριαρχεί σήμερα, μολονότι ποτέ δεν υπήρχε τόση ευημερία στον κόσμο. Ο πρώην πρόεδρος δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για την τεράστια επιρροή του Facebook, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ