Αυτό είναι το τζάκι που παραμένει αναμμένο επί 172 χρόνια χωρίς διακοπή ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή κι αν είναι 'ασίγαστος φλόγα"! Καίει χωρίς διακοπή από το 1845!

Όσο ζωηρή φαντασία και να έχει κανείς, του είναι δύσκολο να φανταστεί ότι η φωτιά σε ένα τζάκι μπορεί να μείνει αναμμένη για 172 χρόνια, χωρίς διακοπή! Μοιάζει να είναι ενάντια σε κάθε νόμο της φύσης!

Κι όμως. Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται ο  Peter Parsons και η σύζυγος του Janet, ιδιοκτήτες της παμπ Warren House Inn , η οποία λειτουργεί από το 1845.  Η παμπ, που βρίσκεται στο Dartmoor, στο Ντέβον, είναι  χτισμένη 1.425 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ανήκει στο δουκάτο της Κορνουάλης .

Αυτό που την κάνει ξεχωριστή σύμφωνα με την Daily Mail, είναι το τζάκι που βρίσκεται στο εσωτερικό της. Δεν έχει σταματήσει να καίει από τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά η παμπ, δηλαδή πριν 172 χρόνια , το 1845. Η φωτιά μάλιστα διατηρείται ζωντανή και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Για τη διατήρησή της, όπως επισημαίνει ο Peter χρειάζονται τρία φορτηγά ξύλα κάθε μήνα.  Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Peter Parsons κάθε πρωί είναι να βγάλει την τέφρα και να προσθέσει μερικά ακόμα κούτσουρα στη φωτιά. «Τη νύχτα η φωτιά χαμηλώνει, καλύπτεται με στάχτη και το πρωί ένα μικρό κούνημα και λίγα κούτσουρα και αμέσως ανάβει. Μπορεί να μην είναι δυνατή η φλόγα συνέχεια αλλά η φωτιά δεν σβήνει ποτέ», λέει ο Peter.

Η παμπ κάποτε ήταν το στέκι των ανθρακωρύχων της περιοχής, που αναζητούσαν ένα μέρος για να ζεσταθούν μετά τη δουλειά, να φάνε, να πιουν και να συζητήσουν και η παράδοση της αναμμένης φωτιάς παραμένει από τότε. Έτσι "μπορεί  οι ανθρακωρύχοι να έφυγαν από την περιοχή στις αρχές της δεκαετίας του 1900, αλλά η φωτιά έμεινε και συνεχίζει να καίει" , όπως επισημαίνει ο πατέρας του Peter Parsons.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ