Δημήτρης Βερβεσός: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών

Εξελέγη με ποσοστό 57,62%

Με την είσοδο του νέου έτους αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο 53χρoνος Δημήτρης Βερβεσός, τον οποίο χθες βράδυ οι Αθηναίοι συνάδελφοί του τον επέλεξαν για την επόμενη τετραετία.

Κατά τη χθεσινή τελική εκλογική αναμέτρηση ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62% (4.742 σταυρούς), ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε 42,38% (3.488 σταυρούς). Η διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» είναι 15,24%.

Ο κ. Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 1964 και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988. Από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή αποφοίτησε το 1982 και εισήχθη το 1982 στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1987.

Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε περίοδο 1988-1990 στην Πολεμική Αεροπορία. Από το 1990 είναι μαχόμενος δικηγόρος, ενώ η συνδικαλιστική δράση ξεκίνησε το 1993, όταν εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς έως και σήμερα.

Το 2002 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση. Το 2008 εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣΑ. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (αναπληρωτή) προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016 και εξελέγη από τους κοινωνικούς εταίρους αντιπροσώπους των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ αυτού ως 1ο αναπληρωματικό μέλος.

Είναι μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΔΕΚΑ), αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Από το 2011 είναι ένας από τους δώδεκα διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.

Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως δικηγόρος, σε διάφορα νομικά περιοδικά, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης. Επίσης ήταν εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Τέλος, έχει υπάρξει επί τέσσερα έτη μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (2004) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ