Ολοκληρώθηκε μετ' επεισοδίων η μαθητική πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου- "Γυαλιά- καρφιά" το κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Για μια ακόμη χρονιά σημειώθηκαν συμπλοκές και επεισόδια

Επεισοδιακό ήταν το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η μαθητική πορεία που έληξε το απόγευμα, αμαυρώθηκε για μία ακόμη χρονιά από σοβαρά επεισόδια  που ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Από τις 12 το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες, κουκουλοφόροι προκαλούσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε βιτρίνες και τράπεζες. 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, εντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια  από ομάδα περίπου 40 νεαρών με κουκούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Οι νεαροί «ξήλωσαν» τα πεζοδρόμια στα Προπύλαια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ως «πολεμοφόδια» και πήραν τις λαμαρίνες από σημείο όπου πραγματοποιούνταν έργα.Οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες, αλλά και φανάρια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ