Μπράβο Στίβεν Τάιλερ: Άνοιξε "σπίτι" για τις κακοποιημένες γυναίκες- Έμπνευση η "Janie" του τραγουδιού του (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

"Η Janie, δεν χρειάζεται πια όπλο, έχει σπίτι"... Στίβεν Τάιλερ

Σχεδόν 30 χρόνια πριν, ο Στίβεν Τάιλερ έγραψε το τραγούδι  "Janie's Got a Gun” για τους Aerosmith, με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών στο σπίτι.

Σήμερα , μετά από τόσα χρόνια ο θρυλικός ρόκερ κάνει ένα βήμα παραπάνω: Ανοίγει το "Janie's House" στην Ατλάντα. Ένα  κέντρο για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Ένα project με το οποίο είναι βαθιά συνδεδεμένος.

 

One year ago today, our fearless leader, @iamstevent, received the @unitednations Humanitarian Award. Thank you for being an advocate for our country’s most vulnerable girls! #girls #support #philanthropy #love #socent #advocacy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven Tyler's Janie's Fund (@janiesfund) στις

'Είναι κάτι το οποίο σκεπτόμουν από τότε που έγραψα την "Janie", δεν ήξερα ποια Janie ήταν ούτε για ποιο λόγο πήρε το όπλο , αλλά μια φωνή μέσα μου, μού έλεγε να συνεχίσω", δήλωσε ο Τάιλερ στα εγκαίνια του νέου κέντρου όπως αναφέρει ο Independed."Το να υπάρχει αυτό το σπίτι εδώ, και να ονομάζεται "Janie's House", είναι ένα όνειρο ζωής, που έγινε αληθινό. Η Janie δεν χρειάζεται πια το όπλο, έχει ένα σπίτι", συνέχισε. Μετά την ομιλία του, ο Τάιλερ ξενάγησε τους παρευρισκομένους στο 30 δωματίων καταφύγιο για κοποιημένες γυναίκες.

Από τότε που ο Στίβεν Τάιλερ συνεργάστηκε με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Youth Villages για να ξεκινήσει το Janie's Fund πριν δύο χρόνια, το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 56.000 ημέρες φροντίδας νεαρών γυναικών, έχει βοηθήσει 1.300 εφήβους να ενηλικιωθούν μέσω προγραμμάτων αναδοχής και έχει αποτελέσει πηγή δύναμης και έμπνευσης για πολλές κακοποιημένες γυναίκες

«Πάντα ήταν μέσα στην καρδιά μου να έχω ίσως ένα σπίτι, ένα "Janie's House" που θα φροντίζει νεαρά και κακοποιημένα κορίτσια. Λοιπόν, μαντέψτε! Τα καταφέραμε», εξήγησε ο τραγουδιστής τον Aerosmith, σε βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ