Συγκινητική εξέλιξη ! Οι Ιταλοί αγόραζαν μαζικά πανετόνε εταιρείας που θα έκλεινε απολύοντας 80 εργαζόμενους

Τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για "θαύμα των Χριστουγέννων"

Η αλληλεγγύη κάνει θαύματα και τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για "θαύμα των Χριστουγέννων" ή παραμύθι των Χριστουγέννων" για την περίπτωση της εταιρείας παραγωγής πανετόνε  Melegatti,  που εδρεύει στη Βερόνα.

 

 

Το προσωπικό της εταιρείας αποτελείται από 80 μόνιμους και 250 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα έμεναν όλοι άνεργοι.Οι πωλήσεις δεν πήγαιναν καλά και το μαλτέζικο fund που αγόρασε πρόσφατα την εταιρία, είχε ανακοινώσει την αναγκαστική προσφυγή σε ταμείο ανεργίας για τους ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας.

 Αιτία της απόφασης αυτής, το ότι η εργοδοσία θεώρησε πως δεν θα μπορούσαν να παραχθούν εγκαίρως τα ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων και ότι οι πωλήσεις δεν θα κάλυπταν σε καμία περίπτωση το πάγιο κόστος των μισθών του προσωπικού.

 

 

Όμως οι Ιταλοί καταναλωτές δεν άφησαν να συμβεί αυτό. Όπως αναφέρει η ilgiornale.it, κινητοποιήθηκαν μαζικά για να σώσουν τους εργαζόμενους .

 

 

Χάρη, όμως, σε ένα κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε -κυρίως,- μέσω των Social Media, πολλοί Iταλοί πήγαν κατευθείαν στο εργοστάσιο, ζητώντας να μπορέσουν να αγοράσουν το πανεττόνε και το παντόρο, για να ενισχύσουν τους εργαζόμενους. Οι αγορές και οι παραγγελίες, τις περασμένες ημέρες, συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας και μια ευρύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά.

Βασιζόμενοι στα θετικά αυτά μηνύματα, οι νέοι ιδιοκτήτες της Melegatti αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή, και μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, να επικεντρωθούν αμέσως στο ιταλικό πασχαλινό γλυκό, την «colomba», που στα σημαίνει «περιστέρι». Τουτέστιν, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ταμείο ανεργίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ