«Έφυγε» στα 116 της η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη - Ζούσε με την 90χρονη κόρη της (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή

Η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη, έφυγε από τη ζωή ενάμιση μήνα μετά τον εορτασμό των 116ων γενεθλίων της. Η Άννα Βέλα (Ana Vela) η τρίτη πιο γηραιά κυρία στην Ευρώπη πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου της την Παρασκεύη.

Η πρώην μοδίστρα, μετακόμισε  στην Καταλονία  από το πατρικό της σπίτι στην πόλη Πουέντε Ζενίλ, στην περιοχή της Κόρντομπα, τη δεκαετία του 1940, και εκεί έζησε μέχρι και την τελευταία της ημέρα. Η υπεραιωνόβια γιαγιά τεσσάρων εγγονιών είχε αρκετά δισέγγονα και έζησε περισσότερο από τα δύο , από τα τέσσερα παιδιά της.

Spaniard Ana Vela, pictured here on her 110th birthday, died aged 116. She was Europe's oldest woman, and the third oldest woman in the world

Η κόρη της 90 χρονών, που έχει το ίδιο όνομα με τη μητέρα της ζούσε μαζί της σε ένα διατηρητέο σπίτι που ονομάζεται Residencia La Verneda. Οι δύο γυναίκες ζούσαν εκεί τα τελευταία 9 χρόνια. H Άννα τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνια και ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Τελευταία φορά φωτογραφήθηκε μπροστά στην τούρτα με τα κεράκια, όταν γινόταν 110 χρονών, όπως αναφέρει η Daily Mail

She lived with her 90-year-old daughter in a care home in Barcelona and had four children, four grandchildren and several great-grandchildren. She enjoyed a daily glass of sweet wine

Κέρδισε τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη στις 15 Απριλίου, όταν απεβίωσε η Ιταλίδα Έμα Μοράνο, σε ηλικία 117 ετών. Στις 16 Οκτωβρίου έκλεισε τα 116, διανύοντας άλλες 42 ημέρες από το 117ο έτος της ζωής της. 

 

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, δήλωσε «ένα ποτήρι γλυκό κρασί». Έτρωγε τα πάντα, αλλά με μέτρο και πάντα σπιτικό φαγητό.

Μετά τον θάνατο της Ισπανίδας Άνα Βέλα, γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη είναι πλέον η Ιταλίδα Μαρία Τζιουζέπα Ρομπούτσι, η οποία θα κλείσει τα 114 το Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ