Πόσες φορές πήγε τον 8χρονο γιο της στον γιατρό μια μητέρα; 323! Τον υπέβαλε σε 13 περιττές εγχειρήσεις

Η 34χρονη Kaylene Bowen-Wright από το Τέξας συνελήφθη και κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε ανήλικο, επειδή πήγε τον 8χρονο γιο της Christopher σε νοσοκομεία και παιδιατρικά κέντρα 323 φορές. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Fort Worth Star-Telegram», που επικαλείται έγγραφο των υπηρεσιών Πρόνοιας, μεταξύ του 2009 και του 2016, ο μικρός Christopher εξετάστηκε από γιατρούς συνολικά 323 φορές και υπεβλήθη σε 13 εγχειρήσεις χωρίς, ωστόσο, να χρειάζεται τις περισσότερες από αυτές.  

Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο 8χρονος έχει μπει πολλές φορές σε αναπνευστική υποστήριξη με οξυγόνο ενώ κατά περιόδους χρησιμοποιούσε ακόμη αναπηρικό καροτσάκι.  

Λόγω των πιέσεων της μητέρας του, μάλιστα, της Kaylene Bowen-Wright, χρειάστηκε να υποστεί διάφορες εγχειρήσεις, ενώ του τοποθετήθηκε μέχρι και σωλήνας παρεντερικής σίτισης που οδηγούσε την τροφή κατευθείαν στο λεπτό έντερο, προκαλώντας του πολλαπλές αιματογενείς λοιμώξεις.  

Ο πατέρας του παιδιού, Ryan Crawford, για πολλά χρόνια, προσπάθησε να πείσει τις αρμόδιες αρχές του Ντάλας ότι ο γιος του δεν ήταν άρρωστος, αλλά πάντοτε γινόταν πιστευτοί οι ισχυρισμοί της μητέρας που υποστήριζε μέχρι και ότι ο γιος της πέθαινε, αρχικά από μία σπάνια γενετική διαταραχή και αργότερα από καρκίνο.  

Η 34χρονη Kaylene Bowen-Wright

«Έλεγε πάντα ότι ο Christopher ήταν άρρωστος. Κάθε εβδομάδα. Κάθε μήνα» δήλωσε ο Crawford στην εφημερίδα. «Έλεγε πάντα "κάτι συμβαίνει. Έχει αυτό, έχει το άλλο"».   Ο Crawford είπε ότι το 2012 ένας τοπικός δικαστής τού απαγόρεψε να επισκέπτεται τον γιο του, ο οποίος τότε ήταν 3 ετών.  

«Πάντα η ίδια ιστορία: o Christopher πεθαίνει. Ο πατέρας δεν χρειάζεται να είναι παρών επειδή δεν ξέρει πως να τον φροντίσει» έλεγε δακρυσμένη η Bowen στους δικαστές, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού.  

«Κάθε φορά που πήγαινα στο δικαστήριο, με έκαναν να αισθάνομαι λες και είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου».

Όπως φαίνεται, χρειάστηκε η παρέμβαση των γιατρών στο νοσοκομείο του Ντάλας, οι οποίοι ενημέρωσαν τις υπηρεσίες Πρόνοιας, γεγονός που οδήγησε στην αφαίρεση της κηδεμονίας του Christopher και των δύο ετεροθαλών αδερφών του από την Bowen τον περασμένο μήνα.

  Το ιατρικό προσωπικό απεφάνθη ότι ο Christopher δεν πάσχει από καρκίνο και δεν έχει πολλά από τα συμπτώματα που η μητέρα του είχε ισχυριστεί. Επίσης, πως δεν χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα ούτε ειδική φροντίδα στο σπίτι.

  Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, η Bowen συνελήφθη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε ανήλικο και πλέον κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ντάλας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.  

Οι κατηγορίες κατά της Bowen ταιριάζουν στο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μία διανοητική διαταραχή κατά την οποία ο ασθενής επινοεί ή προκαλεί ασθένειες σε κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Τα άτομα που πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο γνωρίζουν πολύ καλά τα συμπτώματα των σωματικών ή ψυχικών ασθενειών που υποδύονται πως έχουν με αποτέλεσμα πολλές φορές ξεγελάνε ακόμη και τους ειδικούς υγείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ