Εκπληκτικό βίντεο: 20 άτομα έπαιξαν στο ίδιο πιάνο & κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πέτυχε μια ομάδα 20 μαθητών σχολείων (δημοτικού και γυμνασίου) της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Οι μαθητές εκτέλεσαν όλοι μαζί, ταυτόχρονα, ένα κομμάτι στο πιάνο.

Πρόκειται για το «Gallop-Marche» του Γάλλου συνθέτη, Aλμπέρ Λαβινιάκ, που οι μαθητές από τέσσερα μουσικά σχολεία του Σεράγεβο (του Κροατο-Μουσουλμανικού τμήματος) και του ανατολικού Σαράγεβο (του τμήματος της Σερβικής Δημοκρατίας) παρουσίασαν στην προσαρμοσμένη του εκδοχή – «για 40 χέρια» και «100 δάχτυλα»– με τη βοήθεια του συνθέτη και καθηγητή τους, Τζόρτζε Γιόβαντσιτς.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο καθηγητής στο BIRN. «Ήταν περισσότερο μαθηματικά παρά τέχνη, γιατί έπρεπε να προσθέσω όλα τα πλήκτρα στο πιάνο και όλα τα δάχτυλα και έπειτα να υπολογίσω τον χώρο στο πληκτρολόγιο, ώστε όλοι να μπορούν να κινηθούν και να παίξουν», ανέφερε ο ίδιος.

Μέχρι πρόσφατα, αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε ομάδα 18 Ιταλών μαθητών της καθηγήτριας μουσικής αγωγής Άγγελα Μοντεμούρο. Τον Οκτώβριο του 2014, στο Μπάρι, πάλι σε ένα πιάνο, οι μαθητές είχαν εκτελέσει το ίδιο μουσικό κομμάτι του Λαβινιάκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την τωρινή επιτυχία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τον στόχο κατάρριψης του ρεκόρ έθεσε η οργάνωση Tattile για την προώθηση της μουσικής παιδείας στη χώρα.

Αναφερόμενος στο κατόρθωμα των μαθητών του, ο Γιόβαντσιτς τόνισε: «Το μεγαλύτερο μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι μαθητές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης το πέτυχαν μαζί… Οι μαθητές έκαναν εξάσκηση επί τρεις μήνες για να φτάσουν στο στόχο τους», πρόσθεσε ο καθηγητής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ