Η 81χρονη αεροσυνοδός Μπέτι Νας αρνείται να εγκαταλείψει την δουλεία της - Διαθέτει εκπληκτικό στυλ & χαμόγελο (ΦΩΤΟ)

Η "βασίλισσα των αιθέρων" πετάει από το 1957

Το αειροπλάνο της American Airlines φτάνει στον προορισμό του την Ουάσιγκτον και μία ευγενική κυρία 81 ετών σας αποχαιρετάει στην έξοδο. Λίγο αργότερα η ίδια κυρία βρίσκεται στα ντεκ των επιβατών και ετοιμάζεται για την επόμενη πτήση. Ένας επιβάτης της λέει: "Ω Θεέ μου είστε η Μπέτι Νας"; Και όταν φυσικά παίρνει καταφατική απάντηση, ζητάει να φωτογραφηθεί μαζί της. 

Talking about the early days of her flying career, Bette said: 'They used to chalk up all the morning flights with chalk and in the afternoon, they'd erase it and chalk it up again.'

Τόσα χρόνια στους αιθέρες η γλυκύτατη κυρία Νας δεν έχασε το στυλ και το χαμόγελο της έχασε όμως.... την ανωνυμία της. Έγινε αεροσυνοδός όταν το αεροπορικό εισητήριο κόστιζε 12 δολάρια και τα προγράμματα των πτήσεων ήταν γραμμένα σε πίνακες με κιμωλία.

Bette Nash has been an American Airlines flight attendant since 1957

Πετάει με την American Airlines   από το 1957, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Αϊζεχάουερ. Συμπληρώνει αισίως 60 χρόνια στον αέρα αλλά δεν λέει να τα παρατήσει. Όλα αυτά τα χρόνια η δυναμική κυρία Νας, δεν έχασε την όρεξη της για πτήσεις αλλά πλέον είναι διάσημη γιατί μέχρι σήμερα συνεχίζει την δουλειά της απτόητη. Φορώντας ένα μαύρο σακάκι και τα μαλλιά της μαζεμένα δεν περίμενε να γίνει μεγαλύτερη σταρ ακόμα και από τον ίδιο τον πιλότο του αεροσκάφους.

Bette Nash fondly remembers flying with the Kennedys and serving lobster and carved meats on platters

Οι πιλότοι στην Αμερική θα πρέπει να αποσύρονται στην ηλικία των 65 αλλά δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας και για τις αεροσυνοδούς  και η Μπέτι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί:

Bette and a few of her colleagues who work together regularly are affectionately known as the crew of the 'Nash-Dash,' after her surname

"Αν αγαπώ τη δουλειά μου; Λατρεύω την δουλειά μου" λέει και αποκαλύπτει ότι η πιο αγαπημένη της στιγμή στη διάρκεια της πτήσης είναι όταν υποδέχεται τους επιβάτες της στο αεροσκάφος και τους εύχεται καλό ταξίδι. "Οι άνθρωποι είναι συναρπαστικοί" λέει

 Όμως η Μπέτι έχει έναν ακόμα λόγο που πρέπει να συνεχίσει να πετάει: Πρέπει να προσέχει το παιδί της που είναι παραπληγικό και να δουλεύει σκληρά για να το συντηρήσει όσο ακόμα αντέχει. Εκείνη πάντως λέει ότι μπορεί να αντέξει και μέχρι τα 90! «Ελπίζω να μην το παρακάνω και να μην δουλεύω μετά από μία δεκαετία».

At a ceremony at DCA, her boss Jill Surdek surprised her with diamond earrings to celebrate the momentous occasion

Οι επιβάτες σε κάθε ευκαιρία της ζητούν μία φωτογραφία μαζί τους γιατί τους φαίνεται αξιοθαύμαστο και σπάνιο να κάνει αυτή την δουλειά σε τέτοια ηλικία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ως η γηραιότερη αεροσυνοδός στις ΗΠΑ η Μπέτι μπορεί να επιλέγει τις πτήσεις της.

Έτσι επιλέγει πτήσεις κοντινές που της επιτρέπουν να είναι κοντά στο παιδί της. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων η Μπέτι ανέπτυξε προσωπικές, φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους πελάτες της εταιρείας της.

Talking about the early days of her flying career, Bette said: 'They used to chalk up all the morning flights with chalk and in the afternoon, they'd erase it and chalk it up again.'

Για την ιστορία η Better γίνεται 82 ετών στις 31 Δεκεμβρίου. Ευχόμαστε από καρδιάς να τα εκατοστήσει και να συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμα η βασίλισσα των αιθέρων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ