Ζώντας στις πιο φιλόξενες και φιλικές χώρες του κόσμου - Ποιες είναι; (ΦΩΤΟ)

Ποιες χώρες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή στο εξωτερικό;

Το να αφήσεις την πατρίδα σου, για να ζήσεις και να εργαστείς σε μία άλλη χώρα, δεν είναι εύκολο. Όταν όμως εκεί που πας οι άνθρωποι σε υποδέχονται ζεστά και κάνεις καινούργιους φίλους, τότε τα πράγματα γίνονται καλύτερα. 

Φυσικά ανάμεσα στις χώρες του κόσμου υπάρχουν τεράστιες διαφορές , στην κουλτούρα, στη γλώσσα , στον τρόπο που επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. Για να ανακαλύψει σε ποια μέρη του κόσμου οι άνθρωποι που μεταναστεύουν μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα, η η Inter Nations διενήργησε πρόσφατα την ετήσια έρευνα Expat Insider για περισσότερους από 14.000 προορισμούς από 191 χώρες, ζητώντας από τους κατοίκους να αξιολογήσουν ορισμένες πτυχές της ζωής στο εξωτερικό, την ευκολία  να εγκατασταθεί κάποιος στο μέρος αυτό, τη φιλικότητα της χώρας και την ευκολία δημιουργίας φίλων. Την έρευνα τη δημοσίευσε το BBC

Ιδού οι πιο φιλικές χώρες του κόσμου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας

Ουγκάντα

 Η χώρα της ανατολικής Αφρικής έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά για τη φιλικότητα της. Σύμφωνα με την έκθεση InterNations, το 57% των εκπατρισμένων στην Ουγκάντα έδωσε τη «γενική φιλικότητα» την καλύτερη δυνατή βαθμολογία (ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν 26%). Όχι μόνο αυτό, κανένας από τους ερωτηθέντες δεν κατέταξε αυτόν τον παράγοντα αρνητικά.

Κόστα Ρίκα

 

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα σε όλους τους παράγοντες όσον αφορά το πόσο εύκολα μπορούν να ζήσουν εκεί οι μετανάστες. Σχεδόν εννέα στους 10 μετανάστες (89%) είναι ευχαριστημένοι με τη γενική φιλικότητα του πληθυσμού και οκτώ στους 10 (79%) αισθάνονται σα στο σπίτι τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Κολομβία


 

 Σε αυτό το hotspot της Νότιας Αμερικής αισθάνεται σαν στο σπίτι  σου γρήγορα, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που την επέλεξαν για να ζήσουν εκεί."Ο Κολομβιανός λαός είναι πρόθυμος να δείξει  ότι η χώρα του  είναι πολύ δεκτική και φιλόξενη απέναντι στους νεοφερμένους", δήλωσε η Anne Marie Zwerg-Villegas, πρεσβευτής της InterNation Medellín που ζει στην Τσιά (προάστιο βόρεια της Μπογκοτά) και αρχικά από τις ΗΠΑ .

Ομάν


 

Ως μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, το Ομάν έχει επίσης φιλικούς κατοίκους που αντικατοπτρίζουν το ζεστό κλίμα. Ένας φιλόξενος πολιτισμός που έχει ρίζες στην πίστη οδηγεί επίσης σε ένα άνοιγμα με τους νεοφερμένους.

Φιλιππίνες


 

Αυτή η νησιωτική χώρα της νότιας Ασίας, είναι μεγάλο κεφάλαιο σε ότι αφορά την υποδοχή των ανθρώπων που πάνε να δουλέψουν εκεί. Με πολλές πολυεθνικές από όλο τον κόσμο να ανοίγουν γραφεία, οι Φιλιππίνες, είναι πόλος έλξης πολλών μεταναστών. Επί του παρόντος, οι κάτοικοι 159 χωρών δεν χρειάζονται ούτε καν βίζα για να εισέλθουν στις Φιλιππίνες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ