Σε ρυθμούς ρεβεγιόν τα καταστήματα: Αυτό είναι το ωράριο σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου...

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018.

Ανοιχτά θα είναι και σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου, όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Τα καταστήματα θα είναι και πάλι ανοικτά ημέρα Κυριακή στις 14 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η αγορά κινήθηκε θετικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, αν και υπήρξαν διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών τις εορτές είναι, γι άλλη μία χρονιά, τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, το φαγητό και το ποτό και τρίτα τα βιβλία και τα παιχνίδια. Ακολουθούν τα καλλυντικά και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ