Εύκολο κέικ βρώμης με ινδοκάρυδο από την Αργυρώ μας!

Υγιεινό κέικ βρώμης με ινδική καρύδα και φρούτα του δάσους. Ένα εύκολο κέικ, που γίνεται και χωρίς μίξερ

Υλικά Συνταγής
Στερεά υλικά
300 γραμ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες (ή πίτουρο βρώμης)
50 γραμ. καρύδα τριμμένη
220 γραμ. ζάχαρη καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα
Υγρά υλικά
100 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
220 γραμ. ξινόγαλο ή κρέμα καρύδας
3 αυγά μεγάλα
2 ασπράδια
το χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
Για την γέμιση
2 φλ. ανάμεικτα φρούτα δάσους κατεψυγμένα (ή κόκκινα φρούτα)
1-2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
Για το εύκολο γλάσο βανίλιας
1½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
3 κ.σ. γάλα ή κρέμα
φρούτα του δάσους (ή κόκκινα φρούτα)

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Για το εύκολο κέικ βρώμης χωρίς μίξερ, βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα, να αναμιχθούν.

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα (ή μίξερ χειρός) τα χτυπάμε ώστε να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στον πάγκο για 15′ ώστε να βραχεί καλά η βρώμη από τα υγρά υλικά.

Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή βαθιά φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεσμένη βρώμη. Τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ντυθούν από το αλεύρι. Αυτό θα τα βοηθήσει να μείνουν μέσα στο κέικ και να μην κατακαθίσουν στον πάτο της φόρμας.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C  (ψήνουμε στην κάτω σχάρα) ή στον αέρα στους 150 βαθμούς C (ψήνουμε στην προτελευταία πάνω σχάρα).

Ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ στη φόρμα. Ρίχνουμε τα μισά φρούτα στη μέση. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα στο υπόλοιπο μείγμα κέικ και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ με φρούτα στην φόρμα.

Βάζουμε στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν μπήγουμε λάμα μαχαιριού στο κέντρο κι αυτή βγαίνει στεγνή από ζύμη.

Αφήνουμε να σταθεί για 25′ στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφού κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.

Για το γλάσο
Ανακατεύουμε την άχνη, τη βανίλια και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα ώστε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου, προσθέτοντας η αφαιρώντας άχνη ζάχαρη

Who is Who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα.» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου «Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ