"Στην υγειά μας" και στο διάστημα -Την επόμενη μπύρα Budweiser θα την πιούμε στον... Άρη;

Η Budweiser και οι ..... διαστημικές μπύρες

Η μπύρα Budweiser φτιάχνεται σε  πολλά ζυθοποιεία στον κόσμο και είναι ιδιαιτέρως γνωστή και δημοφιλής. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ΑΒ InBev που την παράγει, αποφάσισαν να  την κάνουν γνωστή και στο ... διάστημα.

Σύμφωνα με το Forbes, η γνωστή εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει να πειραματίζεται με τη δημιουργία μπύρας στο Διάστημα, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα δημιουργήσει μπύρα στον πλανήτη Άρη. Σε πρώτο επίπεδο, η Budweiser έστειλε όλα τα απαραίτητα υλικά και την πρώτη ύλη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκειμένου να δοκιμάσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μπύρα στο Διάστημα. Αυτό έγινε μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να γίνει η εξαγωγή των κατάλληλων συμπερασμάτων για να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια του project.

Τον περασμένο Μάρτη, η Anheuser-Busch InBev (AB InBev) έστειλε 20 από τους δικούς της σπόρους κριθαριού ζυθοποιίας πάνω σε ένα πυραύλο SpaceX CRS-13 που ξεκίνησε από το Cape Canaveral, της Φλόριντα, στις 4 Δεκεμβρίου.

"Η αποστολή του κριθαριού μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του στόχου μας να δημιουργήσουμε μια μικροβαρύτητα", δηλώνει ο Ricardo Marques, αντιπρόεδρος της Budweiser.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα στα οποία φιλοδοξεί να απαντήσει η Budweiser είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι πρώτες ύλες για την παρασκευή της μπύρας σε περιβάλλον μικροβαρύτητας. Για το σκοπό της, η Budweiser συνεργάζεται τόσο με το Κέντρο Προωθημένων Ερευνών στο Διάστημα, όσο και με την εταιρεία μεταφορών προς το Διάστημα, τη Space Tango προκειμένου να γίνει η μεταφορά των υλικών που θα οδηγήσει στην ασφαλή εκτέλεση του πειράματος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ