“Time’s Up”: Το Χόλιγουντ στηρίζει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Εκατοντάδες διασημότητες από τον χώρο του θεάματος στις ΗΠΑ συμμετέχουν σε μια ακόμα εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση.

Η πρωτοβουλία με την ονομασία “Time’s Up” ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί με τον ερχομό της νέας χρονιάς. Στόχος όσων συμμετέχουν σε αυτή είναι να συμβάλουν στη δημιουργία ταμείου που θα βοηθήσει νομικά τα θύματα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση.

Οι βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν και Έμα Στόουν, η σκηνοθέτιδα Άβα Ντουβερνάι, οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Σόντα Ράιμς και η σκηνοθέτιδα Πάτι Τζένκις είναι μόνο μερικές από της διάσημες προσωπικότητες που συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών προβλέπεται ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα New York Times και την ισπανόφωνη εφημερίδα La Opinion.

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ένας ακόμα διάσημος που συμμετείχε στην εκστρατεία δωρίζοντας 2 εκατ. δολάρια στο ταμείο, μέσω του ιδρύματος Wunderkinder, που έχει ιδρύσει με την σύζυγό του Κέιτ Κάπσοου. Ο σκηνοθέτης Τζ Τζ Άμπραμς και η σύζυγός του Κέιτι ΜακΓκραθ δώρησαν 1 εκατ. δολάρια. Ανάμεσα σε άλλες διασημότητες, η Ράιμς, η Γουίδερσπουν, η Τζένιφερ Άνιστον και η Μέριλ Στρίπ δώρισαν 500.000 δολάρια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η παραγωγός Κάθλιν Κένεντι πρόσφερε 250 χιλ. δολάρια για τη σύσταση του ταμείου. Η ερμηνεύτρια της Ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ και η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ δώρισαν από 100 χιλιάδες δολάρια. Μια ομάδα ηθοποιών, ανάμεσα στις οποίες η Έμα Στόουν, η Νάταλι Πόρτμαν, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τζέσικα Τσαστέιν, πρόσφερε 50 χιλιάδες δολάρια για το ταμείο της εκστρατείας.

Βασικός σκοπός της εκστρατείας πάντως είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων, πέρα από τους διάσημους, έτσι ώστε πολίτες από όλα τα κοινωνικά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ