Αγγλικό startup δημιουργεί χρεωστική κάρτα για bitcoin

O κόσμος των cryptocurrencies, οφείλει ένα "ευχαριστώ" στη Λονδρέζικη εταιρεία

Ένα Λονδρέζικο start-up,  επικεφαλής  του οποίου είναι ένας παλαίμαχος του Credit source, προχωρά στη δημιουργία μιας νέας χρεωστικής κάρτας η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία cryptocurrencies, όπως είναι το bitcoin, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προπληρωμένη κάρτα Visa, που θα ονομάζεται  "Dragoncard", δημιούργημα του αγγλικού start-up,  London Block Exchange,  ισχυρίζεται ότι θα επιτρέπει στους κατόχους της την πραγματοποίηση συναλλαγών σε virtual νομίσματα όπως είναι το bitcoin. H εταιρεία θα δημιουργήσει μία ισοτιμία της αγγλικής λίρας με τα virtual νομίσματα, πάνω στα οποία θα μπορεί να λειτουργεί το σύστημα συναλλαγών που θα εκτελεί μαζί της ο κάτοχος της κάρτας Dragoncard. Οι μετατροπές που θα γίνονται με τη βοήθεια της κάρτας αυτής θα είναι από bitcoin, ethereum, ripple, litecoin και monero σε στερλίνες, όπως αναφέρει ο business insider.

Η κάρτα VISA θα είναι συνδεδεμένη με μία εφαρμογή στο κινητό, η οποία και θα επιτρέπει την μετατροπή των νομισμάτων, ενημερώνοντας τον κάτοχό της για τις ισοτιμίες. Τη στιγμή που κάποιος θα θέλει να κάνει ανάληψη χρημάτων, θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή από το virtual νόμισμα σε στερλίνα, προκειμένου να βγουν τα σωστά χαρτονομίσματα από το ATM. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η London Block Exchange είχε καταφέρει να αντλήσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων στερλινών από τους επενδυτές της, χωρίς να τους κατονομάζει, ενώ οι κάτοχοι της κάρτας αυτής θα χρεώνονται το 0,5% της συναλλαγής για την πώληση cryptocurrencies.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής  της London Block Exchange, Ben Dives δήλωσε : "Παρά το γεγονός ότι είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου, το Λονδίνο είναι ένα δύσκολο μέρος για τους επενδυτές  που προσπαθούν να εισέλθουν και να ανταλλάξουν  χρήματα στην αγορά των  cryptocurrencies".

"Θα το φέρνουμε  στο κέντρο, αφαιρώντας τα εμπόδια πρόσβασης και βοηθώντας τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον των χρημάτων", πρόσθεσε.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ