Αλέξης Τσίπρας: Ξεπεράσαμε τους στόχους - Δεν υπάρχει πια σκληρή λιτότητα & ύφεση

«Τα δημοσιονομικά μας επιτεύγματα είναι πρωτοφανή» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο πλαίσιο αφιερώματος των New York Times στο οποίο διεθνείς προσωπικότητες αναφέρονται στις προκλήσεις της δημοκρατίας.

«Σε τρία συνεχή χρόνια, η Ελλάδα έχει καταφέρει όχι μόνο να επιτύχει τους προβλεπόμενους στόχους όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της, αλλά και να ξεπεράσει τους στόχους, κάτι που είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Εκτός από αυτό, προσθέτει, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της, τα χρόνια της ύφεσης. Μετά από ένα 2016, όπου σημειώθηκε σταθεροποίηση, ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι κοντά στο 2% για το 2017. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σχεδόν κατά 7% από την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 15% το 2017 και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε ρεκόρ δεκαετίας με εκτίμηση 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2017.

«Είναι δεδομένο ότι οι επενδυτές είναι πλέον σε θέση να δουν αυτή τη δυναμική. Διότι τώρα, βλέπουν μια χώρα με πολιτική και οικονομική σταθερότητα και βεβαίως με ένα πολύ μορφωμένο, νέο και εξειδικευμένο ενεργό πληθυσμό, που είναι έτοιμος να στηρίξει τη δυναμική ανάκαμψη της χώρας μας. Δεν βλέπουν πλέον μια χώρα με μια ασταθή οικονομία, που την καθηλώνει η σκληρή λιτότητα και η ύφεση» σημειώνει δε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «το ζήτημα της ανάπτυξης είναι πλέον κλειδί για εμάς. Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας».

Συνολικά, παρατηρεί ο πρωθυπουργός, η επιστροφή της Ελλάδας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Για το πώς να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, επενδύοντας στη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα τους, ώστε να γίνει η χώρα ένα καλύτερο μέρος για τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές».

Τον Αύγουστο του 2018 το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώνεται, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα μπορεί να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις χωρίς περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους Εταίρους. 

Για αυταρχισμό και ασέβεια στη διάκριση των εξουσιών κατηγορεί στο μεταξύ την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο πλαίσιο αφιερώματος των New York Times. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ