Θύμα του χιονιά στην Ιταλία: Εβδομηντάχρονη πέθανε επειδή δεν μπόρεσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Πέθανε από εγκεφαλικό

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα των σφοδρών χιονοπτώσεων στη Βόρεια Ιταλία. 

Εβδομηντάχρονη που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο από την τοποθεσία Σεστριέρ της βορειοδυτικής Ιταλίας, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που μπλόκαραν τους δρόμους.

Είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας των ημερών αυτών, στην βόρειο Ιταλία. Ύστερα από ασταμάτητες χιονοπτώσεις, ακολούθησε αύξηση της θερμοκρασίας, με ύψιστο κίνδυνο να προκληθούν χιονοστιβάδες.

Παράλληλα, εκατό άτομα εγκατέλειψαν ξενοδοχείο του Σεστριέρ, όταν μεγάλη ποσότητα χιονιού που έπεσε από την στέγη, έσπασε τους εξωτερικούς τοίχους και γέμισε τα δωμάτια. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην τοποθεσία αυτή του Πεδεμόντιου, έπεσε πάνω από ένα μέτρο χιόνι. Μια περιορισμένου όγκου χιονοστιβάδα καταπλάκωσε, επίσης, μια πολυκατοικία στην οποία ζουν επτά οικογένειες. 

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των καραμπινιέρων, χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση δείχνει να εξασθενεί, αλλά παραμένει πάντα υψηλός ο κίνδυνος νέων χιονοστιβάδων, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και οδικές αρτηρίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ