Ληστεία στο φημισμένο Ritz του Παρισιού στην πιο "χρυσή" πλατεία του κόσμου - Άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων...

Γύρω στις 18:00 το απόγευμα πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια έσπασαν ένα παράθυρο στο κατάστημα που βρίσκεται στο ξενοδοχείο.

Ένα μέρος των κοσμημάτων βρέθηκε και συνελήφθησαν τρεις από τους πέντε δράστες όπως ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

"Ένα μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στη διάρκεια της σύλληψης τριών εκ των φερόμενων δραστών", επεσήμανε η πηγή δίχως να μπορεί να διευκρινίσει την αξία των κοσμημάτων που βρέθηκαν.

Επίσης, όπως σημειώνει το BBC, ένας από τους δύο ληστές που διέφυγαν έχασε τον σάκο στον οποίο είχε τοποθετήσει κοσμήματα και ρολόγια, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Το πεντάστερο Ritz βρίσκεται στην PlaceVendôme, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα. Δίπλα βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η τοπική εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ανέφερε πως η ληστεία διεκόπη από αστυνομικό που περιπολούσε, αλλά δύο άτομα μπόρεσαν να διαφύγουν με σκούτερ.

"Διάσημοι κοσμηματοπώλες είχαν εκθέσει τα κοσμήματά τους στο Ritz", εξήγησε μια αστυνομική πηγή. "Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και αναταραχή στον δρόμο. Περαστικοί κατέφυγαν στο ξενοδοχείο για να γλιτώσουν. Δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Μας είπαν ότι πρόκειται για ληστεία", διηγήθηκε ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η πλατεία Βεντόμ και τα περίχωρά της, όπου βρίσκονται διάσημα κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιία, γίνoνται συχνά στόχος ληστών. Το 2014 είχε ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή έπειτα από πολλές βίαιες ληστείες σε πολυτελή κοσμηματοπωλεία. Τότε είχαν καταγραφεί πέντε ληστείες με όπλο σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών, όλες τους μέρα μεσημέρι, με λεία που εκτιμάται μεταξύ 420.000 και 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως η πιο γνωστή ληστεία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν αυτή του Οκτωβρίου του 2016 με θύμα την Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν. Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Αφού την απείλησαν με όπλο και την έκλεισαν στο μπάνιο, έκλεψαν κοσμήματα αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ