Σαλάτα με φιλέτο σολομού, ραπανάκια και τοματίνια από τον εκπληκτικό Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα

300 γραμμάρια baby σπανάκι
200 γραμμάρια σολομός φιλέτο
7 ραπανάκια καθαρισμένα
20 τοματίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
1 κουταλιά σκόνη τζίντζερ
Για το dressing:
60 ml ελαιόλαδο
20 ml λεμόνι
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Ευχαριστούμε τον  Αλέξανδρο Παπανδρεόυ και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το φιλέτο σολομού και πασπαλίζετε με το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το φιλέτο σολομού καλά από όλες τις πλευρές και τοποθετείτε το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύνετε το σολομό με την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον τυλίγετε με το αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 7-8 λεπτά.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ραπανάκια στην μέση και μετά σε φέτες και τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το baby σπανάκι.
Σε ένα multi τοποθετείτε τα 60 ml ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από τον φούρνο, τον τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τον σπάτε με ένα πιρούνι σε μικρές ακανόνιστες μπουκιές και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτετε το σολομό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

 

Who is Who


Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ