Βρετανός έζησε τον μεγαλύτερο εφιάλτη: Ξύπνησε από τη νάρκωση την ώρα που τον χειρουργούσαν (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα το να ξαπλώσεις σε ένα χειρουργικό κρεβάτι, δεν είναι ευχάριστη εμπειρία, όμως 

Ο νεαρός από το Μπράντφορντ μπήκε στο Huddersfield Royal Infirmary τον Μάρτιο του 2016, προκειμένου να κάνει μία επέμβαση από αυτές που χαρακτηρίζονται «ρουτίνας».

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά.

Και αυτό γιατί σε κάποια φάση ξύπνησε, νιώθοντας το άνοιγμα που του κάνουν με το νυστέρι. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να φωνάξει από τον πόνο, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς ούτε μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κουνηθεί λόγω των φαρμάκων.

«Προσπάθησα να το πως στους γιατρούς, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω και ένιωθα σαν να πνίγομαι. Εκείνοι την ώρα σκέφτεσαι τα πάντα... Οτι πεθαίνεις, οτι δεν πρόκειται να ξαναδείς την οικογένειά σου.


Σκέφτηκα να κρατήσω την αναπνοή μου, προκειμένου να πεθάνω γρηγορότερα, αλλά ούτε αυτό μπορούσα να κάνω», είπε χαρακτηριστικά, καθώς ούτε τα μάτια του μπορούσε να κουνήσει, ούτε τα δάχτυλα των χεριών του, ούτε και τα πόδια του.

«Ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα πάντα και τότε πήρα την απόφαση να κατουρήσω. Ήταν το μοναδικό πράγμα που μπορούσα να κάνω. Θεώρησα οτι αυτό θα τραβούσε την προσοχή τους», κάτι που προφανώς έγινε, καθώς του άλλαξαν στάση και τότε ξαναέχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με την The Sun.

Όταν ξύπνησε και ρώτησε τον γιατρό, εκείνος του είπε οτι όλα αυτά ήταν ένα όνειρο και πως καλό θα ήταν να μην το ψάξει. Ο Σετλ όμως είχε διαφορετική άποψη, καθώς όλο αυτό που έζησε του προκάλεσε μετατραυματικό στρες, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μνήμης και ταυτότητας, αλλά και αϋπνία.

Αφού προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, η οποία εντόπισε την αιτία του συμβάντος: Η αναισθησιολόγος που ανέλαβε την νάρκωσε, μέτρησε λάθος το βάρος του, με αποτέλεσμα τα φάρμακα που του έδωσαν να είναι για κάποιον πολύ ελαφρύτερο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσει στην μέση της επέμβασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ