Τέλος στο κινηματογραφικό στούντιο του διαβόητου Γουάινσταϊν - Πτώχευσε και μπαίνει λουκέτο

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το κινηματογραφικό στούντιο, το οποίο ίδρυσε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Πιο συγκεκριμένα, το στούντιο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αναφέροντας υποχρεώσεις ύψους 500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια και ενεργητικό ίσης αξίας (500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια) δηλώνοντας ότι πραγματοποίησε συμφωνία με θυγατρική της εταιρείας για να αποκτήσει τα περιουσιακά της στοιχεία .

"Στο μέτρο που αυτές εμπόδιζαν να μιλήσουν τα πρόσωπα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον 66χρονο Χάρβεϊ Γουάινστιν ή ήταν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, το στούντιο έλυσε τους όρους εμπιστευτικότητας που υπογράφηκαν με πρωτοβουλία του Γουάινστιν. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει ή να εξαναγκάζεται να μένει σιωπηλός. Η εταιρία ευχαριστεί τα πρόσωπα που είχαν το θάρρος και μίλησαν. Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα αλλαγής για τη χώρα και τον κόσμο".

Η TWC διαπραγματεύτηκε επί μακρόν μια εξαγορά με την πρώην υπεύθυνη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επί προεδρίας Ομπάμα, τη Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, η οποία ήθελε να αγοράσει το στούντιο αντί 500 εκατ. δολαρίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν ξαφνικά πριν από δυο εβδομάδες, αφού είδε ότι η εταιρεία είχε περισσότερες υποχρεώσεις από ό, τι είχε προηγουμένως κοινοποιήσει.

"Παρότι ελπίζαμε να επιτύχουμε μια εξαγορά εκτός δικαστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο είναι ευτυχές που έχει ένα πλάνο το οποίο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών, τη διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό των θέσεων εργασίας και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα", δήλωσε ο αδερφός του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ρόμπερτ.

Όπως σημειώνει το reader.gr, ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, που άσκησε δίωξη σε βάρος της εταιρίας τον Φεβρουάριο και εμπόδισε μια συμφωνία εξαγοράς της TWC ελλείψει επαρκών διατάξεων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση αυτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ