Θέλεις να φαίνεσαι και να είσαι πάντα εκθαμβωτική; - Ιδού ο δεκάλογος που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς

Να αγαπάς και να γελάς συχνά και να φροντίζεις κάποια πράγματα στον εαυτό σου....

Κάτι η κούραση και το άγχος που σου άφησαν οι μήνες του χειμώνα, δεν θέλεις και πολύ για να χάσεις τη φυσική λάμψη που αποκτάς πάντα μόλις αρχίζει να καλοκαιριάζει. Οι κρύες και σκοτεινές νύχτες πέρασαν όμως και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό πλάνο για να αρχίσεις να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι εκθαμβωτική. Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις σύμφωνα με όσα αναφέρει το Blog της Κατερίνας Τσεμπερλίδου: 

Ξεκουράσου καλά
Αυτό είναι υποχρεωτικό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να σε κάνουν να μείνεις στο πόδι μέχρι αργά, αλλά πρέπει να δώσεις στο σώμα στο τις απαραίτητες 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Να είσαι πειθαρχημένη  και να κρατάς ένα σχετικά παρόμοιο πρόγραμμα ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Φρόντισε το δέρμα σου
Η φροντίδα του δέρματος είναι υποχρεωτική αν θέλεις να φαίνεσαι νέα και λαμπερή. Προγραμμάτισε καθαρισμούς προσώπου, πλένε το πρόσωπό σου κάθε βράδυ και άπλωνε μία πλούσια, ενυδατική κρέμα, καθώς και κρέμα ματιών με ρετινόλη. Φυσικά, μην παραλείπεις το αντιηλιακό.

Πίνε νερό
Κάνε το νερό, νούμερο ένα ποτό σου. Ακόμη κι αν έρχεται περίοδος διακοπών ή έχεις να παρευρεθείς σε διάφορες εκδηλώσεις, κάτι που σημαίνει κοκτέιλ και ποτά, φρόντισε να πίνεις πάντα νερό. Ο κανόνας είναι απλός: ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό που πίνεις.

Κολάκευσε το σώμα σου
Όλες οι γυναίκες έχουν ατέλειες, αλλά το θέμα είναι να ξέρεις να τις καλύπτεις με το κατάλληλο ντύσιμο. Δώσε προσοχή στην ποιότητα των υφασμάτων, τα κοψίματα και τα σχέδια των ρούχων κι διάλεξε αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και τονίζουν τα δυνατά σημεία του σώματός σου.

Μείωσε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα προϊόντα
Συμπεριφέρσου με σεβασμό στο σώμα σου και μην ξεχνάς πως είμαστε ό,τι τρώμε. Περιόρισε την κατανάλωση της ζάχαρης και των επεξεργασμένων τροφών και προσπάθησε να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά (σαρδέλες, σολομός, κλπ).

Τακτική άσκηση
Ενσωματώνοντας την τακτική άσκηση στο πρόγραμμά σου, θα βοηθήσεις  στη μείωση του στρες, να παραμείνεις σε φόρμα, να τονώσεις  του μεταβολισμό σου και να αυξήσεις  τα επίπεδα της ενέργειας για  το υπόλοιπο της ημέρας.

Concealer
Το concealer είναι ένα αγαπημένο προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου. Βρες το χρώμα και το brand που σου ταιριάζει και δώσε στα μάτια και το πρόσωπό σου τη λάμψη που τους λείπει.

Πουθενά χωρίς το lip balm
Τα ξηρά χείλη φαίνονται σαν δέρμα με ρυτίδες και σου προσθέτουν χρόνια. Έχε πάντα ένα lip balm στην τσάντα, το γραφείο και το κομοδίνο σου. Μία καλή και οικονομική επιλογή είναι να έχεις μία μικρή βαζελίνη.

Δώσε προσοχή σε αυτούς που σε περιβάλλουν
Η διάθεση του καθενός φαίνεται στο πρόσωπό του, κι αν αυτοί με τους οποίους έχεις αποφασίσει να περνάς χρόνο σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά, θα φανεί σίγουρα. Επίλεξε ανθρώπους αισιόδοξους, υποστηρικτικούς και με θετική διάθεση. Να είσαι σίγουρη ότι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σου.

Αγάπα και γέλα συχνά
Ενδορφίνες πλημμυρίζουν το σώμα μας κάθε φορά που γελάμε, διασκεδάζουμε και αισθανόμαστε ευφορία. Γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτική με το πώς περνάς τον χρόνο σου και να επιλέγεις καταστάσεις που σε κάνουν ευτυχισμένη. Ο καθένας είναι πάντα πιο αξιαγάπητος όταν έχει ένα ειλικρινές χαμόγελο ή γεμίζει τον χώρο με το χαρούμενο γέλιο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ