Τέλος στην επιείκεια της τροχαίας για όσους οδηγούν στη ΛΕΑ -Αφαιρεί πινακίδες και άδειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και γι' αυτό, σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες

«Έφοδο» για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνται μέσα σε Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). έκανεχθες η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 204 τέτοιες παραβάσεις, και συγκεκριμένα σε 186 επιβατικά Ι.Χ., 12 φορτηγά και έξι λεωφορεία. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και γι' αυτό, σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ