Ταϊλάνδη: Νέο βίντεο από τα εγκλωβισμένα αγόρια- Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να βγουν από το σπήλαιο

Τα παιδιά είναι ήρεμα και δείχνουν καλά στην υγεία τους...

Νέο βίντεο από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους, που είναι εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, έδωσε στη δημοσιότητα η Thai Thai Navy SEAL.

Τα παιδιά είναι καλυμμένα με τις ειδικές κουβέρτες, ώστε να μην κρυώνουν και παρά το γεγονός πως μοιάζουν αρκετά αδύναμα, είναι χαμογελαστά και ευδιάθετα.

Είναι ήρεμα, αστειεύονται με τον δύτη που τους μιλά, ενώ κάνουν και έναν παραδοσιακό ταϊλανδέζικο χαιρετισμό προτού να διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η ομάδα των 12 αγοριών και του προπονητή τους παγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Tham Luang Nang Non στην Ταϊλάνδη, ενώ εντοπίστηκαν τελικά από δύο Βρετανούς δύτες την περασμένη Δευτέρα.

Οι διασώστες προειδοποιούν πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ ίσως να πρέπει τα αγόρια να εκπαιδευτούν και στην κατάδυση.

Η ομάδα φαίνεται πως εισήλθε στο σπήλαιο, ωστόσο ξαφνικές και έντονες βροχοπτώσεις μπλόκαραν με λάσπη και αντικείμενα τις στενές εισόδου, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η έξοδος.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ίσως οι διασώστες ξεκινήσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, εάν αποφασιστεί πως θα περιμένουν ώστε το νερό να υποχωρήσει από μόνο του, θα πρέπει να παραμείνουν πολλούς μήνες εκεί, καθώς η περίοδος των βροχών έχει μόλις ξεκινήσει στην Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ