Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ κέρδισε 81,6 δις δολάρια ήρθε ... μόλις τρίτος μετά τον Μπιλ Γκέιτς & τον Τζεφ Μπέζος

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας

Ο ιδιοκτήτης του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, εκθρόνισε τον  Γουόρεν Μπάφετ, από την τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αποδεικνύοντας έτσι ότι η τεχνολογία είναι ο πιο προσοδοφόρος τρόπος για απόκτηση πλούτου σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επικεφαλής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Μπάφετ, και πλέον ακολουθεί τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς, τον πρώτο και τον δεύτερο αντίστοιχα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, όταν η μετοχή του Facebook σημείωσε αύξηση ύψους 2,4%.

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο Ζούκερμπεργκ, 34 ετών, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολ., δηλαδή περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Berkshire Hathaway Inc.

Η άνοδος του Ζούκερμπεργκ προωθήθηκε από τη συνεχιζόμενη στήριξη των επενδυτών στο Facebook, το οποίο ταλανίστηκε πρόσφατα από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων με την εταιρεία Cambridge Analytica. Εξαιτίας αυτής της κρίσης μάλιστα, η μετοχή έφτασε στη χαμηλότερη τιμή της, των 152,22 δολ., στις 27 Μαρτίου. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής του Facebook άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 203,23 δολ.
 

Συνολικά ο πλούτος που σχετίζεται με τις υπηρεσίες τεχνολογίας παρουσιάζει άνθιση. Από τα περίπου 5 τρις που κατέχουν οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη που βρίσκονται στην λίστα του Bloomberg, περίπου το 1/5 σχετίζεται με την τεχνολογία., περισσότερο από κάθε άλλο τομέα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ