Φοιτητής από την Γερμανία σχεδιάζει θήκη με αερόσακους για πιο αποτελεσματική προστασία του smartphone (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό το gadget δεν έχει φτάσει στα ράφια των καταστημάτων ακόμα, αλλά έχει ήδη εξαιρετικές κριτικές.

Ο Philip Frenzel, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Aalen της Γερμανίας, σχεδίασε το ADCASE, μια θήκη για τηλέφωνα, που ξεδιπλώνει έναν αερόσακο αμέσως μόλις πέσει η  συσκευή σας. Η εφεύρεση έχει ήδη κερδίσει το κορυφαίο βραβείο από τη Γερμανική Εταιρεία Μεχατρονικής, η οποία αξιολόγησε εφευρέσεις από φοιτητές όλης της χώρας.

Τρία χρόνια πριν, το ολοκαίνουργιο κινητό του ίδιου έπεσε και η οθόνη έσπασε σε δεκάδες κομμάτια. Προμηθεύτηκε διάφορες θήκες, αλλά καμία δεν παρείχε απόλυτη προστασία.

Ο Frenzel δημιούργησε έναν μηχανισμό ενεργοποίησης με αισθητήρες που ανιχνεύουν πότε το τηλέφωνο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Τι ενεργοποιεί όμως αυτός; Αρχικά σκέφτηκε να σχεδιάσει έναν πραγματικό αερόσακο στο τηλέφωνο, και μια εναλλακτική λύση από αφρώδες υλικό, ωστόσο αυτά τα σχέδια δεν αποδείχθηκαν πρακτικά. Τελικά, αντί για κάτι μαλακό, ο Frenzel εγκαταστάθηκε σε κάτι σταθερό. 

Συνολικά, ο Philip και η ομάδα του χρειάστηκαν περίπου δυόμισι χρόνια για να δημιουργήσουν τη συσκευή. Σχεδιάζουν να το κάνουν συμβατό με τα νεότερα iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 6. Για να χρηματοδοτήσουν το έργο, ετοιμάζουν μια εκστρατεία στο Kickstarter που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ