"Άνοιξαν οι ουρανοί"- Καλοκαιρινό μπουρίνι δημιουργεί προβλήματα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα (βιντεο)

Έντονα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

 Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Αιτία είναι η ξαφνική μπόρα που ξέσπασε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο  πως ο καιρός θα αλλάξει άρδην το Σαββατοκύριακο. 

Από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει αυτή την ώρα τα βόρεια και δυτικά της Αττικής, τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκληθεί στο Μενίδι, απ’ όπου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα είναι και τα νότια προάστια, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για εκλωβισμούς οδηγών στη Γλυφάδα, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβει. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη μέση του δρόμου. Στον Ασπρόπυργο και περιφερειακή Αιγάλεω έγινε μεταφορα ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Και η Κόρινθος επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου να γίνεται υπό βροχή. Χαρακτηριστικό video από drone που κατέγραψε το μπουρίνι στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.

 

Ανεμοθύελλα και χαλάζι σάρωσαν καλλιέργειες στα Τρίκαλα

Ένα πρωτοφανές κύμα ισχυρών ανέμων, συνοδευόμενο από χαλάζι, σάρωσε τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα.Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  η καταστροφή που προκάλεσε σε καλλιέργειες ήταν ολική. Οι αγρότες βγήκαν στα χωράφια τους με την εξασθένιση των φαινομένων και διαπίστωσαν με πόνο ψυχής ότι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν χαμένοι. Ζητούν και αναμένουν την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποχρεώσεις που τρέχουν.

 

Φθιώτιδα:  Μπουρίνι σάρωσε τις ακτές του Μαλιακού - Δυνατή καταιγίδα και στη δυτική Φθιώτιδα - Φούσκωσε ο Ξηριάς στη Ροδίτσα 

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη Φθιώτιδα, με την βροχόπτωση να είναι πιο έντονη κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές δυτικά και βόρεια του νομού.

Στη δυτική Φθιώτιδα όπως μας ενημέρωσαν οδηγοί οι καθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν και ορισμένοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού στο ύψος της Καμηλόβρυσης χώματα και πέτρες έπεσαν μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς παρά τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές.

Το μπουρίνι πέρασε και από τις ακτές της Ανατολικής Φθιώτιδας και της Λοκρίδας, κάνοντας άνω κάτω τις παραλίες και τα καταστήματα που ήταν γεμάτα κόσμο όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Προσοχή στον χείμαρρο της Ροδίτσας

Μην προσπαθήσετε για κανένα λόγο να περάσετε με το αυτοκίνητό σας από τον Ξηριά στη Ροδίτσα. Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Μπορεί μέσα στην πόλη τη Λαμίας να μην έριξε πολύ νερό όπως την προηγούμενη εβδομάδα, όμως τα νερά που κατεβάζει ο χείμαρρος από το Δομοκό είναι πάρα πολλά και έχει καταστεί απροσπέλαστος.

 

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ