Νόμος της Έλξης: Οι 10+1 καθημερινές συνήθειες για να φέρεις κοντά σου όσα ονειρεύεσαι

Ακολουθήστε το πρόγραμμα και δεν θα χάσετε.

Λένε πως 10’ κάθε μέρα είναι αρκετά για να αρχίσεις να έλκεις στη ζωή σου όσα ονειρεύεσαι (αρκεί βέβαια αυτά τα 10’ να είσαι πραγματικά εκεί και να τα αφιερώνεις με όλη σου την ψυχή και το σώμα στο ένα από τα πολλά εργαλεία που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα). Ποιοι το υποστηρίζουν αυτό; Όλοι ανεξαιρέτως οι γκουρού του Νόμου της Έλξης, όπως είναι και η Katherine Hurst, η οποία έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο της «ειδικού στο Νόμο της Έλξης», αφού η ομώνυμη σελίδα που έχει φτιάξει στο Facebook (The Law of Attraction) μετρά σχεδόν 6 εκατομμύρια followers. Έχοντας μελετήσει όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι’ αυτό το φαινόμενο που συναρπάζει ακόμα και όσους σηκώνουν με δυσπιστία το φρύδι στο άκουσμα της New Age φιλοσοφίας, η Hurst δημοσίευσε πρόσφατα ένα από τα καλύτερα infographics για τους οπαδούς του Νόμου της Έλξης.

Όπως λέει η ίδια, αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα του Νόμου της Έλξης, χρειάζεται να λειτουργούμε σύμφωνα με αυτόν κάθε μέρα, όλη μέρα. Ευτυχώς για εμάς, δεν χρειάζεται να κάνουμε επικλήσεις στο σύμπαν 24/7 ούτε να κυκλοφορούμε με το περιοδικό της Oprah στο χέρι. Αρκεί να βάλουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα τις διάφορες τεχνικές που προτείνουν οι ειδικοί. Άλλωστε, όσο περισσότερο χρόνο και ενέργεια δίνουμε σε κάτι, τόσο περισσότερα λαμβάνουμε από αυτό… Γι’ αυτόν το σκοπό λοιπόν έφτιαξε το παρακάτω γράφημα στο οποίο περιγράφει πότε και ποια τεχνική του Νόμου της Έλξης μπορούμε να εφαρμόζουμε καθημερινά αν επιθυμούμε σούπερ αποτελέσματα.

Κάπως έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το naturalsoul.gr, μοιάζει η καθημερινή ρουτίνα όσων θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς οπαδούς του Νόμου της Έλξης και δηλώνουν αποφασισμένοι να έλξουν στη ζωή τους την ευτυχία, την πληρότητα, την επιτυχία και την αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Για τους υπόλοιπους, που ακόμα απλώς φλερτάρουν με την ιδέα, δεν είναι απαραίτητο να κάνουν τα πάντα – σε πρώτη φάση θα βοηθούσε να βάλουμε στη μέρα μας μία τουλάχιστον από τις τεχνικές που εξηγεί η Katherine Hurst (προσαρμόζοντας φυσικά τις ώρες στην εργασιακή πραγματικότητα της Ελλάδας και στη δική μας καθημερινότητα):

07:00 Οραματισμός. «Μόλις ξυπνήσετε, αφιερώστε λίγες στιγμές στο να οραματιστείτε πώς θα θέλατε να εξελιχθεί η μέρα σας θετικά. Δείτε τον εαυτό σας δυνατό, ικανοποιημένο, να πετυχαίνει όσα έχετε σχεδιάσει για μέσα στην ημέρα». Αν μη τι άλλο, με μόλις 2’, ξεκινάμε με πολύ καλή διάθεση!

07:10 Εστιαστείτε στους στόχους σας. «Αφού σηκωθείτε, γράψτε τουλάχιστον ένα στόχο που θέλετε να πετύχετε σήμερα. Γράψτε ακόμα και μικρά πράγματα, που μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά αντανακλούν την απόφασή σας να αλλάξετε τη ζωή σας, όπως π.χ. να αφιερώσετε 30’ για να εξελίξετε μια νέα δεξιότητα».

07:30 Θετικές δηλώσεις. «Κοιτάξτε τον καθρέφτη και πείτε τη θετική σας δήλωση για 30’’. Επιλέξτε κάτι απλό, όπως “σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα” ή “πιστεύω στον εαυτό μου και μπορώ να πετύχω το τάδε”».

08:00 Μιλήστε για τα πλάνα σας. «Όσο τρώτε πρωινό με την οικογένειά σας ή ετοιμάζετε τον καφέ σας στο γραφείο, μιλήστε για όσα θέλετε να πετύχετε με θετικό τρόπο. Π.χ. “μετά τις γιορτές θα αλλάξω τη διακόσμηση του σπιτιού” ή “θα βρω μια δουλειά που να μου αρέσει πραγματικά”».

08:30 Τυχαίες καλές πράξεις. «Ενώ ξεκινάτε για τη δουλειά, βάλτε στόχο να κάνετε όσες περισσότερες καλές πράξεις μπορείτε. Δώστε τη θέση σας σε κάποιον στο μετρό, κρατήστε το ασανσέρ, πείτε έναν καλό λόγο σε κάποιον ή αφήστε μεγαλύτερο tip στην κοπέλα που σας ετοιμάζει τον καφέ».

09:00 Μοιραστείτε τη θετική ενέργεια. «Όλη την ημέρα, όσο θα μιλάτε σε συναδέλφους ή πελάτες, θυμηθείτε να είστε όσο πιο θετικοί γίνεται. Μοιραστείτε κάτι όμορφο που σας συνέβη το σαββατοκύριακο, αναφέρετε κάτι για το οποίο ανυπομονείτε και δείξτε ενδιαφέρον για όσα σας λένε οι άλλοι, αλλά αποφύγετε να κάνετε αρνητικά σχόλια ή να γκρινιάζετε ότι είστε κουρασμένοι».

12:00 Αγαπάτε τον εαυτό σας. «Το φαγητό με το οποίο τρεφόμαστε λέει πολλά για το πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας. Η καλή και υγιεινή διατροφή μάς δίνει ενέργεια και μας φτιάχνει το κέφι. Μετά το διάλειμμα για φαγητό, είναι καλή ιδέα να βρείτε, όπως και το πρωί, λίγα λεπτά για δημιουργικό οραματισμό ή για να εστιαστείτε στους στόχους σας»

13:00 Συνεχίστε να μοιράζεστε τη θετική ενέργεια. «Το δεύτερο μισό της ημέρας, μετά το φαγητό, όλων η διάθεση μπορεί να πέσει λίγο. Κάντε ένα θετικό σχόλιο σε έναν συνεργάτη για τη δουλειά του, στηρίξτε κάποιον άλλο στο καινούριο του project και μιλήστε για όσα θετικά έχετε στη ζωή σας».

18:00 Αναλογιστείτε την πρόοδό σας. «Στο βραδινό φαγητό, αναφερθείτε στα ωραιότερα πράγματα που συνέβησαν μέσα στην ημέρα, αλλά και σε όσα θέλετε να συμβούν την υπόλοιπη εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείτε την πρόθεσή σας να έλξετε τη ζωή που επιθυμείτε».

21:00 Διαλογισμός. «Όσο ετοιμάζεστε να χαλαρώσετε, βρείτε ένα ήσυχο και γαλήνιο σημείο του σπιτιού για να διαλογιστείτε. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, χαλαρώνοντας κάθε μυ του κορμιού σας και αφήνοντας να σας γεμίσουν συναισθήματα γαλήνης και ικανοποίησης. Αυτή η ώρα είναι ιδανική αν θέλετε να ξεκινήσετε και πιο στοχευμένους διαλογισμούς»

22:00 Τηρείτε ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. «Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το Νόμο της Έλξης, όπου εστιαζόμαστε αυτά έλκουμε, αν καταγράφουμε τα θετικά στη ζωή μας, δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε να έλξουμε ακόμα περισσότερα. Γράφετε τα σημαντικά γεγονότα (όπως μία προαγωγή), αλλά και τα πιο απλά πράγματα (όπως μια ατάκα της κολλητής μας που μας έκανε να γελάσουμε). Γράφετε τουλάχιστον πέντε πράγματα κάθε βράδυ και αφήστε το αίσθημα ευγνωμοσύνης να σας συντροφεύσει μέχρι να σας πάρει ο ύπνος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ