70+ όμορφα καθημερινά χτενίσματα για μακριά, κοντά ή μεσαία μαλλιά

Πολύ ωραίες ιδέες!

Αν σας αρέσει να παίζετε με το στυλ στα μαλλιά σας ή απλά έχετε βαρεθεί να κάνετε τα ίδια χτενίσματα καθημερινά, η συλλογή με φωτογραφίες που ακολουθεί θα σας δώσει υπέροχες ιδέες.

Πρόκειται για εύκολα και απλά καθημερινά χτενίσματα για μακριά, κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά βασισμένα στην αλογοουρά, τον κότσο και την πλεξούδα. Κάποια έχουν πιο κομψό και στυλιζαρισμένο στυλ, ενώ άλλα είναι πιο ανάλαφρα και επιμελώς ατημέλητα με boho style.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με εργαλεία styling όπως η πρέσα, το ψαλίδι ή απλά το πιστολάκι και να αφιερώνετε ώρες στο ίσιωμα τους. Τα φυσικά σγουρά, σπαστά ή κυματιστά μαλλιά είναι πλέον τάση και μπορούν να χτενιστούν με αμέτρητους τρόπους, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις με εύκολα και γρήγορα καθημερινά χτενίσματα για κάθε τύπο και μήκος μαλλιών!

Καθημερινά χτενίσματα για μακριά μαλλιά:

Καθημερινά χτενίσματα (10)

Καθημερινά χτενίσματα (8)

Καθημερινά χτενίσματα (6)

Καθημερινά χτενίσματα (1)

Καθημερινά χτενίσματα (2)

Καθημερινά χτενίσματα (7)

Καθημερινά χτενίσματα (11)

Καθημερινά χτενίσματα (4)

Καθημερινά χτενίσματα (9)

Καθημερινά χτενίσματα (3)

Καθημερινά χτενίσματα (5)

Καθημερινά χτενίσματα (12)

Το μακρύ μήκος μαλλιών δίνει την δυνατότητα για πολλά διαφορετικά πιασίματα τόσο σε αλογοουρά ή κοτσίδα, όσο και σε πλεξούδα ή κότσο. Βάλτε τη φαντασία σας να δημιουργήσει και φτιάξτε στα μαλλιά σας ένα εντυπωσιακό και απλό καθημερινό χτένισμα για μακριά μαλλιά.

Αφήστε τα μαλλιά σας ίσια, σπαστά, κυματιστά ή σγουρά και πιάστε μια πλεξούδα στέκα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε την πλεξούδα ως σχέδιο για ένα εντυπωσιακό καθημερινό χτένισμα με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω. Όπως και για να στολίσετε μια απλή κατά τα άλλα αλογοουρά.

Δοκιμάστε ακόμη να κάνετε μοντέρνα και ανάλαφρα boho χτενίσματα. Είτε να προσθέσετε όμορφες κορδέλες για να τα στολίσετε και να κάνετε καθημερινά χτενίσματα που θυμίζουν την εποχή των ’60s.

Καθημερινά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά:

Καθημερινά χτενίσματα (16)

Καθημερινά χτενίσματα (15)

Καθημερινά χτενίσματα (13)

Καθημερινά χτενίσματα (22)

Καθημερινά χτενίσματα (14)

Καθημερινά χτενίσματα (21)

Καθημερινά χτενίσματα (24)

Καθημερινά χτενίσματα (20)

Καθημερινά χτενίσματα (19)

Καθημερινά χτενίσματα (23)

Καθημερινά χτενίσματα (18)

Καθημερινά χτενίσματα (17)

Τα μαλλιά μεσαίου μήκους μπορούν να δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά αν τα αφήσετε λιτά, όσο κι αν επιλέξετε να κάνετε ένα καθημερινό και εύκολο πιάσιμο.

Οι ανέμελοι και επιμελώς ατημέλητοι κότσοι τύπου μπαλαρίνας με την φράντζα να πέφτει ανάλαφρα στο πλάι ή τις αφέλειες να κοσμούν το μέτωπο σας είναι μια πολύ όμορφη και γρήγορη λύση. Αν επιλέξετε ένα τέτοιου είδους χτένισμα δεν χρειάζεται να έχετε ίσια μαλλιά. Μπορείτε να το κάνετε με σπαστά ή ακόμη και σγουρά μαλλιά και να είναι επίσης εκθαμβωτικό.

Όμορφα και απλά καθημερινά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά είναι και τα half up. Τα λεγόμενα μισά πάνω και μισά κάτω μαλλιά μπορούν να δημιουργηθούν με ένα απλό πιάσιμο. Μπορούν όμως να απογειωθούν και με έναν μικρό κότσο, τύπου topknot. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας με πλεξούδες προς τα πίσω ή να δημιουργήσετε ένα twisted πιάσιμο.

Οι ανάλαφρες μπούκλες βέβαια και τα κυματιστά λιτά μαλλιά αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές για καθημερινά χτενίσματα σε μακρύ καρέ.

► Μερικές ακόμη ιδέες για να χτενίσετε ένα μακρύ καρέ

Καθημερινά χτενίσματα για κοντά μαλλιά:

Καθημερινά χτενίσματα (35)

Καθημερινά χτενίσματα (36)

Καθημερινά χτενίσματα (28)

Καθημερινά χτενίσματα (33)

Καθημερινά χτενίσματα (26)

Καθημερινά χτενίσματα (27)

Καθημερινά χτενίσματα (25)

Καθημερινά χτενίσματα (31)

Καθημερινά χτενίσματα (34)

Καθημερινά χτενίσματα (32)

Καθημερινά χτενίσματα (29)

Καθημερινά χτενίσματα (30)

Εντυπωσιακά και εύκολα καθημερινά χτενίσματα για ίσια μαλλιά με κοντό μήκος είναι τα slicked back, αλλά και τα half up. Το μεν πρώτο πρόκειται για ένα απλό και εύκολο χτένισμα με τα μαλλιά τραβηγμένα όλα προς τα πίσω σε wet look. Από την άλλη μεριά, το half up, είναι το λεγόμενο μισά πάνω μισά κάτω χτένισμα που μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.

Το πιάσιμο μπορεί να είναι απλό με ένα κοκαλάκι είτε να σχηματίζει έναν μικρό κότσο στο πίσω ή το πάνω μέρος του κεφαλιού. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε δυο απλές ή περίτεχνες πλεξούδες με τα πλάγια μπροστά μαλλιά σας, τις οποίες θα ενώσετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά ή απλά θέλετε να μαζέψετε μόνο την φράντζα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εύκολα καθημερινά χτενίσματα με πλεξούδες στη φράντζα.

Εξίσου όμορφοι βέβαια είναι και οι απλοί και μικροσκοπικοί κότσοι που μπορούν να πιαστούν κυριολεκτικά σε 1 λεπτό.

► Δείτε μερικές ακόμη προτάσεις με χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Καθημερινά χτενίσματα για το σχολείο:

Καθημερινά χτενίσματα (47)

Καθημερινά χτενίσματα (48)

Καθημερινά χτενίσματα (45)

Καθημερινά χτενίσματα (46)

Καθημερινά χτενίσματα (37)

Καθημερινά χτενίσματα (40)

Καθημερινά χτενίσματα (44)

Καθημερινά χτενίσματα (42)

Καθημερινά χτενίσματα (43)

Καθημερινά χτενίσματα (39)

Καθημερινά χτενίσματα (38)

Καθημερινά χτενίσματα (41)

Υπάρχουν πολλά όμορφα και εύκολα καθημερινά χτενίσματα ιδανικά για μαθήτριες και φοιτήτριες. Πρόκειται για νεανικά και μοντέρνα πιασίματα των μαλλιών που γίνονται γρήγορα.

Συνήθως είναι βασισμένα σε όμορφες πλεξούδες, όπως είναι τα boxer braids που φοριούνται πολύ τις τελευταίες σεζόν. Εντυπωσιακά είναι όμως και τα καθημερινά χτενίσματα για το σχολείο με πλεξούδες στην φράντζα.

Από εκεί και πέρα, η all time classic αλογοουρά με τα μαλλιά πιασμένα ψηλά ή χαμηλά αποτελεί μια ακόμη εντυπωσιακή πρόταση χτενίσματος για το σχολείο. Μπορεί να είναι απλή ή στολισμένη με μια λεπτή χρωματιστή κορδέλα. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε ένα πιο περίτεχνο και απλό καθημερινό χτένισμα με αλογοουρά, μπορείτε να προσθέσετε μια πλεξούδα.

Τέλος, υπάρχουν και τα εύκολα χτενίσματα με μισά πάνω μισά κάτω και πιάσιμο πλεξούδας, twisted ή απλό.

► Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για εύκολα καθημερινά χτενίσματα στο σχολείο

Καθημερινά χτενίσματα για σγουρά μαλλιά:

Καθημερινά χτενίσματα (50)

Καθημερινά χτενίσματα (58)

Καθημερινά χτενίσματα (53)

Καθημερινά χτενίσματα (55)

Καθημερινά χτενίσματα (52)

Καθημερινά χτενίσματα (49)

Καθημερινά χτενίσματα (54)

Καθημερινά χτενίσματα (60)

Καθημερινά χτενίσματα (57)

Καθημερινά χτενίσματα (59)

Καθημερινά χτενίσματα (51)

Καθημερινά χτενίσματα (56)

Για πολλές γυναίκες, τα σγουρά μαλλιά θεωρούνται ιδιαίτερα και δύσκολα στο να χτενιστούν. Γι’ αυτό το λόγο συνηθίζουν να τα ισιώνουν και να τα ταλαιπωρούν με την θερμότητα.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν ένα σωρό απλά και εύκολα καθημερινά χτενίσματα για σγουρά μαλλιά που μπορούν να σας κάνουν να λάμψετε χωρίς να ασχοληθείτε για ώρες με τα μαλλιά σας.

Δοκιμάστε τις πλεξούδες πίσω, στο πλάι ή για να πιάσετε μόνο την φράντζα σας. Πλέξτε λοιπόν τα σγουρά μαλλιά σας χαλαρά ή σφιχτά, όπως προτιμάτε, σε μια γαλλική ή ολλανδική πλεξούδα και είστε έτοιμη. Σίγουρα η δημιουργία τους θα είναι ευκολότερη αν γίνει σε βρεγμένα μαλλιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Όμορφοι είναι επίσης και οι επιμελώς ατημέλητοι κότσοι με κατσαρά μαλλιά, όπως και τα half up πιασίματα.

Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας να δημιουργήσει και χαρείτε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας χωρίς να τα κάψετε με το σεσουάρ ή την πρέσα μαλλιών.

► Βρείτε ακόμη περισσότερες προτάσεις για χτενίσματα σε σγουρά μαλλιά

Καθημερινά χτενίσματα για σπαστά μαλλιά:

Καθημερινά χτενίσματα (61)

Καθημερινά χτενίσματα (72)

Καθημερινά χτενίσματα (71)

Καθημερινά χτενίσματα (63)

Καθημερινά χτενίσματα (70)

Καθημερινά χτενίσματα (62)

Καθημερινά χτενίσματα (69)

Καθημερινά χτενίσματα (67)

Καθημερινά χτενίσματα (66)

Καθημερινά χτενίσματα (64)

Καθημερινά χτενίσματα (65)

Καθημερινά χτενίσματα (68)

Τα σπαστά ή κυματιστά μαλλιά είναι επίσης στην κορυφή των τάσεων τα τελευταία χρόνια. Πολλές γυναίκες μάλιστα καταφεύγουν σε τεχνητούς ή φυσικούς τρόπους για να τα δημιουργήσουν.

► Δείτε πως μπορείτε να κάνετε τα κυματιστά μαλλιά με ή χωρίς θερμότητα

Από εκεί και πέρα, τα σπαστά ή wave hair όπως αλλιώς λέγονται μπορούν να χτενιστούν με ποικίλους τρόπους.

Η πρώτη εκδοχή για απλά καθημερινά χτενίσματα με σπαστά μαλλιά είναι να πιάσετε μόνο την φράντζα σας με μια πλεξούδα ή ένα απλό πιάσιμο. Αν όμως θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο μπορείτε να παίξετε με τις αλογοουρές, τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα ή να κάνετε μια όμορφη και χαλαρή – boho κοτσίδα με πλεξούδα.

Μπορείτε επίσης να επενδύσετε στους κότσους. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τα σπαστά μαλλιά σας και δημιουργήστε εντυπωσιακούς καθημερινούς κότσους σε συνδυασμό με πλεξούδες.

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες, ανακαλύψτε μερικά ακόμη εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε σε καθημερινή και όχι μόνο βάση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ