Δημιουργήστε μόνοι σας ένα δροσιστικό κοκτέιλ: Bloody Mary με οδηγίες του εξαιρετικού μας Άκη Πετρετζικη!

Ένα πικάντικο κοκτέιλ που θα σας ενθουσιάσει!

Συστατικά
Για το λάδι ρόκας

2 κ.σ. ελαιόλαδο
20 φύλλα ρόκας
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. worchestershire sauce
4 σταγόνες tabasco
30 γρ. σάλτσα σόγιας
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
Για το Bloody Mary

300 γρ. βότκα
200 γρ. χυμός λάιμ
πάγος
Για το σερβίρισμα

5 κλ. σέλερι
100 γρ. ντοματίνια
φύλλα δυόσμου
φύλλα ρόκας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το λάδι ρόκας

Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με 20 φύλλα ρόκας μέχρι να διαλυθεί η ρόκα και να πρασινίσει το ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε και κρατάμε το πράσινο ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Για το κοκτέιλ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο ρόκας με τον χυμό ντομάτας, τη worchestershire sauce, το tabasco, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τη βότκα, τον χυμό λάιμ και τον πάγο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.
Διακοσμούμε με ένα κλωνάρι σέλερι στο ποτήρι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, φύλλα δυόσμου και φύλλα ρόκας. 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.