5 μαθήματα για τη ζωή που μάθαμε από τον «Αλχημιστή» του Πάουλο Κοέλιο

Ένα βιβλίο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε.

Ο Αλχημιστής μας πηγαίνει σε ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης ενώ αποκαλύπτει πέντε από τις βαθύτερες πνευματικές αρχές του κόσμου. Με την σαφή γλώσσα του και τα όχι τόσο διακριτικά του μηνύματα σχετικά με τις βαθύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ζωής, αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσει οποιοσδήποτε θέλει να βελτιώσει την συνολική ποιότητα της ύπαρξης του.

Στο θέμα μας λοιπόν, μπορείτε να μεταμορφώσετε την ζωή σας εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές όπως ο Σαντιάγκο, ο νεαρός βοσκός από την Ανδαλουσία, που το όνειρο του είναι να ταξιδέψει μακριά αναζητώντας έναν υλικό θησαυρό. Αυτό που έμαθε και αυτό που όλοι μπορούμε να μάθουμε, είναι ότι η διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης είναι ο αληθινός θησαυρός.

5 μαθήματα που μάθαμε από τον Αλχημιστή

Τα ακόλουθα πνευματικά μαθήματα -όπως αναφέρεται στο awaken.gr- έχουν διδαχθεί κατά την διάρκεια της ιστορίας, κι όμως η αλήθεια τους και η ικανότητα τους να μεταμορφώσουν την ζωή μας εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα:

  1. Άκου την καρδιά σου και ακολούθησε τα όνειρα σου.

Όλοι νιώθουμε ένα κάλεσμα, μια λαχτάρα ή ένα πάθος για συγκεκριμένους ανθρώπους και μέρη και έχουμε την επιθυμία να βιώσουμε συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή μας.

Το να ακολουθείς την καρδιά σου σημαίνει να ακούς και να ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της αντί να μαντεύεις και να εμποδίζεις τον εαυτό σου με το μυαλό.

  1. Ζήσε στο παρόν.

Το να κατοικούμε στα γεγονότα του παρελθόντος που δεν μπορούν να αλλάξουν και το να ανησυχούμε για τα μελλοντικά γεγονότα που δεν έχουν ακόμα συμβεί αφαιρούν όλη την δύναμη μας και την απόλαυση μας για την ζωή. Βέβαια, μπορούμε και ελπίζουμε να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά η λύπη και η ενοχή είναι τα συναισθήματα που μας βαραίνουν και μας κάνουν να υποφέρουμε.

Το παρόν είναι αυτό που έχει σημασία. Εστιάζοντας την προσοχή μας σε αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα, μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ζωή μας και την ζωή πολλών άλλων τους οποίους ενθαρρύνουμε.

  1. Πρόσεξε τα σημάδια που το Σύμπαν πάντα μας στέλνει.

Το Σύμπαν πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει στο ταξίδι μας με μικρά σημάδια (και μερικές φορές με μεγάλα!) για να μας βοηθήσει να επιλέξουμε την καλύτερη πορεία ή για να μας επιβεβαιώσει ότι κατευθυνόμαστε προς μια θετική κατεύθυνση. Η παρατήρηση και η προσδοκία αυτών των σημαδιών είναι ένας τρόπος συνεργασίας με τις αόρατες δυνάμεις και δείχνει μια προθυμία να εμπιστευτείτε τους πνευματικούς οδηγούς σας.

Πως αναγνωρίζετε κάποιο σημάδι; Ίσως είναι κάτι που έχει νόημα για σας σε βαθύτερο επίπεδο ή είναι μια φυσική έκφραση από κάτι που σκεφτόσσκεφτόσασταν πρόσφατα. Οι συγχρονικότητες είναι συνήθως πολύ εξατομικευμένες και μπορούν να καθοριστούν μόνο από το πρόσωπο για το οποίο προορίζονται.

  1. Οι αληθινοί θησαυροί της ζωής δεν είναι πάντα υλικοί, αλλά τα μαθήματα που μαθαίνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι ανεκτίμητα.

Η απόκτηση υλικού πλούτου μπορεί ή όχι να είναι μέρος του σκοπού της ζωής, αλλά ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, το ταξίδι είναι ο πραγματικός προορισμός. Κάθε εμπειρία, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, ή αν την αντιλαμβανόμαστε ως θετική ή αρνητική έρχεται με μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και μάθησης.

Μόλις αποδεχτούμε ότι η ανάπτυξη μας βοηθά να μεταμορφωθούμε στην πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού μας, τότε μπορούμε να αγκαλιάσουμε πλήρως το μάθημα που αποκαλύπτεται στο μονοπάτι μας, ανεξάρτητα από το πόσο δυσάρεστο μπορεί να φαίνεται αρχικά.

  1. Όλοι έχουμε έναν σκοπό στη ζωή.

Όλοι μας έχουμε έρθει σε αυτόν τον κόσμο με έναν σκοπό στη ζωή που ελπίζουμε να πετύχουμε. Δεν είναι ο τύπος στόχου που ορίζουμε για τον μήνα ή για τον χρόνο, αλλά μάλλον κάτι που γεννήθηκε μέσα μας ως μέρος του πλαισίου μέσα στο οποίο μπαίνουμε στην εμπειρία αυτής της ζωής.

Είναι ο δικός μας λόγος ύπαρξης, το αληθινό μας κάλεσμα. Κάτι που πρέπει να πετύχουμε πριν εγκαταλείψουμε αυτόν τον κόσμο. Η πορεία μας προς την συνειδητοποίηση αυτού του στόχου θα πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με τον κόσμο. Μόνο δουλεύοντας αρμονικά με τον υπόλοιπο κόσμο μπορούμε να εκπληρώσουμε τον πραγματικό μας σκοπό.

Ο Αλχημιστής μας οδηγεί στο ταξίδι ενός νεαρού άντρα που μαθαίνει τις παραπάνω πέντε αρχές και παρουσιάζεται με ευανάγνωστη και ευχάριστη μορφή.

Όποιος θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του, ή επιθυμεί να μοιραστεί ένα ξεχωριστό δώρο με έναν αγαπημένο του θα πρέπει να μελετήσει αυτό το μικρό βιβλίο.

Αξίζει να το διαβάσετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ