Πανηγυρισμοί & έκτροπα στην Πόλη του Φωτός- 1 εκατ. Γάλλοι στους δρόμους, 2 νεκροί- Πάθος & συμπλοκές (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, όμως, οι πανηγυρισμοί στο Παρίσι σημαδεύτηκαν από αιματηρά επεισόδια.

Οι Γάλλοι σήκωσαν το τρόπαιο στο Μουντιάλ του 2018 και τα πανηγύρια ήταν έξαλλα στην Πόλη του Φωτός!

(Photo: AP)

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί κατέληξαν σε έκτροπα, με δύο άτομα να χάνουν την ζωή τους.

(Photo: AFP OR LICENSORS)

Όλα ξεκίνησαν καλά, με Γάλλους όλων των ηλικιών να γεμίζουν τους δρόμους του Παρισιού, γιορτάζοντας τον θρίαμβο της εθνικής τους ομάδας, που επικράτησε στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, επί της Κροατίας.

(Photo: AP)

Γιγαντοοθόνες είχαν στηθεί δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, με τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν σε εορταστικό κλίμα το ματς, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, πανηγύρισαν έξαλλα με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα να γεμίζουν τον αέρα της Πόλης του Φωτός- όπως και άλλων πόλεων της Γαλλίας.

Ωστόσο, τα πανηγύρια οδήγησαν σε έκτροπα, με συμπλοκές, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στα Ηλύσια Πεδία οι εορτασμοί μετατράπηκαν σε συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδα νεαρών και τους αστυνομικούς, που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, "Οι ταραχές στην πόλη του Φωτός ξέσπασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τα συγκεντρωμένα πλήθη να αρνούνται να διαλυθούν. Καταστήματα λεηλατήθηκαν και προκλήθηκαν πολλές καταστροφές. Επικρατούσε μία εικόνα χάους, που διέλυσε το εορταστικό κλίμα", όπως αναφέρει η Sun.

Πέρα από το Παρίσι, επεισόδια σημειώθηκαν στη Λυόν και την Μασσαλία, ενώ ένας 50χρονος άνδρας στην πόλη Annecy έσπασε τον λαιμό του και πέθανε, πέφτοντας σε κανάλι, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Ακόμη, στο Saint-Felix ένας άνδρας 30 ετών, έχασε την ζωή του, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε πάνω σε δέντρο.

Η Γαλλία στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια κόσμου, μετά το 1998, όμως, ο θρίαμβος των "Μπλε" στιγματίστηκε από έκτροπα, επεισόδια και τον θάνατο δύο ανθρώπων.

(Photo: GETTY - CONTRIBUTOR)

(Photo: Reuters)

(Photo: EPA)

(Photo: AP)

(Photo: EPA)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ