Τζανακόπουλος: «Έχουμε δημοσιονομικό χώρο έως το 2020» - «Θα ασκήσουμε όλα τα μέσα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» (Βίντεο)

Όλα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως υπάρχει πλέον δημοσιονομικός χώρος έως το 2020 και δεν απέκλεισε φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, όσον αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακές, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει όλα τα μέσα πίεσης για την απελευθέρωσή τους.

«Υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2019 να δούμε μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης, καθώς δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκατ. που θα είναι διαρκής, δηλαδή πλέον δεν θα είναι η λογική ενός κοινωνικού επιδόματος που θα δίνεται εφάπαξ και μόνο στην περίπτωση που έχουμε υπερπλεόνασμα» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Έχουμε μια διαρκή δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αυξάνεται περισσότερο το 2020 και πάει λέγοντας. Επομένως, εκεί πια θα δούμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Ακόμη, επανέλαβε ότι η τετραετία θα εξαντληθεί κι επιτέθηκε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Η Ν.Δ. έχει χάσει την ψυχραιμία της, γιατί βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο τού προγράμματος και βγαίνει σε μια φάση που θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

Τούρκος εισαγγελέας: «Συνεχίζεται η εξέταση του υλικού, πιθανόν να αλλαξει η κατηγορία»

Σχετικά με τους δύο Τούρκους αξιωματικούς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές της δυνατότητες θα εξαντλήσει η κυβέρνηση».

Βέβαια, χθες (17/07), τουρκικό δικαστήριο απέρριψε -για πέμπτη φορά- αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών.

Ο Άγγελος Μητρετώδης υποστήριξε: «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κούκλατζης τόνισε: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Ο Τούρκος εισαγγελέας, όμως, δεν πείστηκε κι όχι μόνο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους, διέταξε και την περαιτέρω έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών με τον κίνδυνο να αλλάξει η κατηγορία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός στάθμος ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας είπε: «Λόγω της συνέχισης της εξέτασης του ψηφιακού υλικού, είναι πιθανό να αλλάξει η κατηγορία. Λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους. Λόγω της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Δείτε την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τζανακόπουλου:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ